23 Δεκεμβρίου 2019

Δήμος Κατερίνης: Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο τέθηκε σε πιλοτική χρήση από τα Δημοτικά πάρκινγκ

Κώστας Κουκοδήμος: Η ηλεκτροκίνηση είναι εδώ και ο Δήμος Κατερίνης πρωτοπορεί με μια λύση οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον

Με στόχο να αξιοποιήσει τις δυνατότητες και τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης μέσω των καινοτόμων και οικονομικών πρακτικών εφαρμογής της, ο Δήμος Κατερίνης πρόκειται να προχωρήσει στην προμήθεια έξι αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων. 
Προς την κατεύθυνση αυτή, ήδη το πρώτο όχημα παραχωρήθηκε δοκιμαστικά από την «ECOSUN HELLAS» στα Δημοτικά Πάρκινγκ Κατερίνης και τέθηκε προς χρήση από σήμερα και για χρονικό διάστημα δύο μηνών, παρουσία του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, του προέδρου των Δημοτικών Πάρκινγκ Νίκου Κατανά, των αντιδημάρχων: Γιώργου Νταντάμη, Γιώργου Κυριακίδη, Γιάννη Συμεωνίδη, Δημήτρη Μορφακίδη, καθώς και του προέδρου της Σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Αθανάσιου Μπαρμπαγεωργόπουλου.

Πέρα από τα οικονομικά οφέλη (μηδενικά τέλη, κόστος  1 ευρώ ανά 100 χλμ., ελάχιστο κόστος συντήρησης, επισκευής κ.α.) πολλαπλά αναμένεται να είναι και τα περιβαλλοντικά, λόγω των μηδενικών ρύπων που εκπέμπουν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.
«Η ηλεκτροκίνηση είναι εδώ και ο Δήμος Κατερίνης πρωτοπορεί και σε αυτόν τον τομέα, καθώς είναι μια λύση οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον. Στο πλαίσιο εφαρμογής της βιώσιμης κινητικότητας και της μείωσης των ατμοσφαιρικών ρύπων, προωθούμε το “πράσινο” μοντέλο για τις υπηρεσιακές ανάγκες μετακίνησης, καθώς  η ηλεκτροκίνηση θεωρείται και είναι το μέλλον στην κίνηση των οχημάτων και ιδίως αυτών που δραστηριοποιούνται στα κέντρα των πόλεων» τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.  

Επέκταση χρήσης στο άμεσο μέλλον
«Μέσα από αυτή την δοκιμαστική αξιοποίηση του πρώτου ηλεκτροκίνητου οχήματος από την επιχείρηση των Δημοτικών Πάρκινγκ θα εξετάσουμε πώς θα ενταχθούν με τον αρμονικότερο τρόπο στην καθημερινότητά μας, καθώς αυτός είναι ο σχεδιασμός μας, δηλαδή η  επέκταση χρήσης τους στο άμεσο μέλλον» σημείωσε από την πλευρά του, ο  πρόεδρος των Δημοτικών Πάρκινγκ Νίκος Κατανάς.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα προγραμματίζεται να εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου ως εξής: Δημοτική Αστυνομία (2 οχήματα), Δημοτικά πάρκινγκ (1 όχημα), πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι (1 όχημα), κλητήρες κ.α. καθημερινές υπηρεσιακές ανάγκες υπαλλήλων του Δήμου (2 οχήματα).

Η χρηματοδότηση των υπό προμήθεια οχημάτων, τα οποία κινούνται αποκλειστικά με τη χρήση επαναφορτιζόμενων συσσωρευτών και ηλεκτροκινητήρα πρόκειται να γίνει από το Πράσινο ταμείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: