15 Δεκεμβρίου 2019

Στην Κατερίνη ο πρόεδρος και μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων Ελλάδος

Η ξενάγηση σε μνημεία της πόλης της Κατερίνης με σημείο αναφοράς την Κρήτη και η ενδυνάμωση της διαχρονικά εποικοδομητικής συνεργασίας του Δ.Σ. του Συλλόγου Κρητών N. Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ», με το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων Ελλάδας βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης του προέδρου & μελών της Ομοσπονδίας στην πόλη μας.

Ειδικότερα,  ο πρόεδρος Κων/νος Μανιουδάκης και το Δ.Σ. του Συλλόγου Κρητών Ν. Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ», υποδέχτηκαν στην Κατερίνη από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων Ελλάδος, τον πρόεδρο Μανώλη Πατεράκη, τους αντιπροέδρους  Γεώργιο Χριστοδουλάκη και Βασίλη Σταυρουλάκη, αντίστοιχα, τη Γενική γραμματέα Χαρά Κουρτικάκη και τον πρόεδρο Ελεγκτικής Επιτροπής Κων/νο Καουλάκη.
Επιπλέον, την Αδελφότητα Κρητών Περιστερίου εκπροσώπησε η πρόεδρος Βίκυ Λιλιμπάκη, την Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας ο πρόεδρος Παντελής Πρεντάκης και την Ένωση Κρητών Ελευσίνας ο αντιπρόεδρος Γεώργιος Πατεράκης. Παράλληλα, στη διάρκεια της συνάντησης έγινε γόνιμος διάλογος και ανταλλάχθηκαν απόψεις για μία σειρά θεμάτων διασυλλογικής λειτουργίας.
Στον επίλογο της συνάντησης, τα μέλη της ομοσπονδίας επισκέφτηκαν διαδοχικά το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στο Δημοτικό πάρκο, την προτομή του Απόστολου Κονταξάκη στην πλατεία Ηρώων (δίπλα από την προτομή του Μ.Αλεξάνδρου) και τέλος στην Ανδρομάχη, το μνημείο των εκ Κρήτης ανώνυμων πεσόντων αγωνιστών στη γη της Μακεδονίας. Πρόκειται όπως είναι γνωστό για μνημεία των οποίων η ανέγερση έγινε διαχρονικά κατόπιν ενεργειών του Δ.Σ. του συλλόγου Κρητών Ν.Πιερίας σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης κ.α. τοπικούς φορείς, γεγονός για το οποίο ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συνεχάρη τον πρόεδρο του συλλόγου Κρητών Κων/νο Μανιουδάκη.
Φωτογραφικό υλικό: Απόστολος Μοσχολούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: