18 Δεκεμβρίου 2019

Tριπλή αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στο Κουκάκι

Ένταση δημιουτργήθηκε στις περίπου 7 το πρωί κατά τη διάρκεια τριπλής επιχείρησης για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίων, από άτομα του αναρχικού χώρου, στις οδούς Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη στο Κουκάκι.

Την ώρα που οι άνδρες της αστυνομίας επιχείρησαν να μπουν στα κτίρια της οδού Ματρόζου και της οδού Παναιτωλίου, σύμφωνα με την αστυνομία, άτομα που υπήρχαν μέσα πέταξαν εναντίον τους πυροσβεστήρες και ότι άλλο αντικείμενο υπήρχε, μέχρι και έπιπλα, φωνάζοντας ότι δεν πρόκειται να βγουν, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών.

Οι αστυνομικοί μπήκαν και στα τρία κτίρια, σε εκείνο όμως της οδού Αρβάλη τα δύο άτομα τα οποία ήταν μέσα δεν προέβαλαν αντίσταση.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις εντάσσονται στον σχεδιασμό της αστυνομίας για την εκκένωση όλων των υπό κατάληψη κτιρίων, καθώς έληξε η προθεσμία που είχε δώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να τα εγκαταλείψουν οι καταληψίες.
Οκτώ συλλήψεις

Οκτώ άτομα από τις καταλήψεις και δύο κάτοικοι (πατέρας και γιος) της περιοχής, έχουν προσαχθεί από τους αστυνομικούς, κατά την τριπλή επεισοδιακή επιχείρηση εκκένωσης κτιρίων στο Κουκάκι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ που εισέβαλαν στα κτίρια της οδού Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη 3, προσήγαγαν συνολικά δύο άτομα από το πρώτο, τέσσερα (3 γυναίκες και έναν άνδρα) από το δεύτερο και δυο (έναν άνδρα, μια γυναίκα) από το τρίτο.

Στην επιχείρηση που έγινε στην οδό Ματρόζου, προσήχθησαν και ένας πατέρας με τον γιο του από την ταράτσα του διπλανού κτιρίου (αριθμός 47), στο οποίο διαμένουν. Οι αστυνομικοί τούς αντιλήφθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και -όπως λένε- τους είδαν να αντιδρούν στην επιχείρηση. Οι άνδρες της αστυνομίας προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο, αλλά δεν τους άνοιξε κανείς. Τελικά, παρουσία εισαγγελέα συνελήφθησαν, ενώ αντιδράσεις σημειώθηκαν και από τη μάνα, όταν είδε τον σύζυγο και τον γιο της με χειροπέδες. Με εντολή του εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμά τους, για την περίπτωση που είχαν κρύψει καταληψίες, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: