19 Δεκεμβρίου 2019

Το Παραγωγικό Σκασιαρχείο επισκέπτεται τη VELTIO

E:\a_έγγραφά μου\Διαφήμιση\PLATON_logo.jpg

 
Το Παραγωγικό Σκασιαρχείο από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας επισκέφθηκε την εταιρεία Veltio, η οποία υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις της στις 3 Δεκεμβρίου 2019 μαθητές και μαθήτριες της Β’ τάξης από τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ της Κατερίνης.


Η Veltio είναι μία από τις μεγαλύτερες συμβουλευτικές εταιρείες παγκοσμίως στην ανάπτυξη Συστημάτων Υποστήριξης Αποφάσεων στον κλάδο του λιανικού εμπορίου. Με γνώμονα την καινοτομία και την εξέλιξη, αναπτύσσει νέες τεχνολογίες και λύσεις που ανταποκρίνονται στην απαιτητική παγκόσμια αγορά και στελεχώνει γραφεία σε ΗΠΑ, Ρωσία, Χιλή και Ελλάδα. Το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρίας εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, όπου πάνω από 120 προγραμματιστές, μηχανικοί, αναλυτές και ερευνητές συνεργάζονται με τις μεγαλύτερες και γνωστότερες αλυσίδες λιανικής πώλησης στον κόσμο.

Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο χώρο της VELTIO, σε έναν ολόκληρο όροφο του Phoenix Center με εξαιρετικά φροντισμένα και design γραφεία, όπου δεκάδες νέοι άνθρωποι με μέσο όρο ηλικίας τα 28 έτη πάνω από υπολογιστές αποτελούν παράδειγμα ανάλογων τεχνολογικών παράδεισων του κόσμου.

Στη συνέχεια ακολούθησε μια άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση σχετικά με το αντικείμενο, τους στόχους και τη φιλοσοφία της εταιρείας από την κα Μαρία Ράμμου, HR Director, η οποία απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων των μαθητών σχετικά με το πελατολόγιο της εταιρείας αλλά και θέματα ανθρώπινου δυναμικού όπως είναι τα στάδια επιλογής προσωπικού στην εταιρεία, η εξειδίκευση, οι απαιτούμενες δεξιότητες κ.α.

Η δράση ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση ενός βιωματικού εργαστηρίου προσομοίωσης με την απρόσκοπτη επιμέλεια του κ. Γιάννη Αλβανόπουλου από τη VELTIO σε συνεργασία με έμπειρο εκπαιδευτή του Προγράμματος STEAMulator, σχετικά με την κωδικοποίηση, επίλυση και βελτιστοποίηση ενός προβλήματος.

Για το Παραγωγικό Σκασιαρχείο είπαν μαθητές και μαθήτριες:

«Είδα από κοντά πώς δουλεύει μια επιχείρηση και ποιες είναι οι πραγματικές συνθήκες εργασίας.»

«Μου άρεσε περισσότερο το περιβάλλον και ο χώρος της επιχείρησης καθώς και το γεγονός ότι το προσωπικό αποτελούνταν από νεαρής ηλικίας άτομα.»

Σκοπός του προγράμματος «Παραγωγικό Σκασιαρχείο», το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι να συμβάλει στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης, επιλογής και σχεδιασμού σταδιοδρομίας μέσα από την επαφή με την επιχειρηματική καινοτομία και την καινοτομική παραγωγική διαδικασία.

Θερμές ευχαριστίες στη διοίκηση και το προσωπικό της VELTIO για την ευγενική φιλοξενία.

Υπεύθυνοι του προγράμματος ήταν οι καθηγητές του σχολείου και υποψήφιοι Διδάκτορες, Μπατζογιάννης Ηλίας και Μπλάτσιος Σπυρίδων

Δεν υπάρχουν σχόλια: