15 Ιανουαρίου 2020

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ 2020

Νέα εποχή, νέα επαγγέλματα…
Περισσότερο από 25 χρόνια οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ποδηλατούν , ξεναγούν, υποστηρίζουν ποδηλατικές εκδηλώσεις πάντα ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ δωρεάν, υπεύθυνα με απόλυτη ασφάλεια (χωρίς να έχουν εμπλακεί ποτέ άμεσα ή έμμεσα σε δυστύχημα ) .
Ξεκίνησαν την ποδηλατική παιδεία στα σχολεία (ανεπίσημα) …άνοιξαν επίσημα το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για ΟΛΟΥΣ τους πολίτες (και ΟΧΙ μόνο για σχολεία ) …διοργάνωσαν την ΠΡΩΤΗ και μεγαλύτερη παμπιερική διήμερη ποδηλατοπορεία στην Πιερία με την συμμετοχή περισσότερο από 18 συλλόγων –φορέων με χιλιάδες ποδηλάτες… σχεδίασαν καθάρισαν και οριοθέτησαν ασφαλείς ιστορικές ποδηλατικές διαδρομές «ΕΛ-1»… κατέκτησαν τον ΜΥΤΙΚΑ με ποδήλατο BMX …!


Φτάνοντας στο σήμερα οι ΕΛ.Π.ΠΙ. συνεχίζουν τις ποδηλατικές εξορμήσεις τους , παραμένουν πιστοί στις αρχές τους με βασικό μέλημα τους πάντα την ασφάλεια μέσα από την γνώση την συνεχή εκπαίδευση και την εμπειρία. Πρωτοπόροι , πραγματοποιούν ποδηλατικές τουριστικές διαδρομές εντός και εκτός Ελλάδος ! Με τους ΕΛ.Π.ΠΙ. συμμετέχουν επαγγελματίες οδηγοί αυτοκινήτων ,μοτοσυκλετιστές και κάθε είδους άλλος ποδηλάτες και υποστηρίζονται από ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ οδηγό ξεναγό ποδηλάτη / ΜΤΒ LEADER !

Ο ποδηλάτης -ξεναγός ΜΤΒ LEADER είναι επάγγελμα (κυρίως στο εξωτερικό) και είναι αντίστοιχο του ξεναγού-οδηγού βουνού (που υπάρχει στην Ελλάδα) . Απαραίτητη προϋπόθεση η αγάπη (όπως και σε κάθε επάγγελμα για αυτό που κάνεις) για το ποδήλατο και την φύση. Στην Ελλάδα ενώ υπάρχουν πολλές «σχολές» ΟΑΕΔ, ΙΕΚ κλπ για ξεναγούς /οδηγούς βουνού δεν υπάρχουν δημόσιες (τουλάχιστον μέχρι τώρα ) για ξεναγούς οδηγους ΜΤΒ και η εκπαίδευση και πιστοποιήσεις γίνονταν στο εξωτερικό και από πέρσι και στην Ελλάδα (από αντίστοιχους οργανισμούς-παραρτήματα) . Ο υποψήφιος απαραίτητα θα πρέπει να έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση, οπωσδήποτε να είναι γνώστης μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας (Αγγλικά βασικά) .να είναι πιστοποιημένος διασώστης BLS … Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ακολουθήσουν τους ΕΛ.Π.ΠΙ . για ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ δωρεάν προετοιμασία και βασικές πληροφορίες.

Οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ δεν είναι σύλλογος και δεν θα γίνουν ΠΟΤΕ! Δεν επιδοτούνται από ΚΑΝΕΝΑΝ δήμο-δημόσιο οργανισμό. Είναι ελεύθερη ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΉ ομάδα και ο καθένας συμμετέχει με δική του ευθύνη .

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΙΩΡΗΣ MIAS MTB LEADER. Τ 6992325747

Δεν υπάρχουν σχόλια: