7 Ιανουαρίου 2020

Θάνατος από κακώσεις κοιλίας-πυέλου από το ΙΧ έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον 28χρονο Βούλγαρο οπαδό

Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ για τα αίτια θανάτου του 28χρονου Βούλγαρου οπαδού.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη η ιατροδικαστής Λήδα-Καλλιόπη Κοβάτση ο θάνατος προήλθε από κακώσεις κοιλίας/πυέλου.

Η ιατροδικαστική έκθεση παραδόθηκε σε αστυνομία και εισαγγελέα οι οποίοι θα αποφανθούν για τα περαιτέρω.

Η ιατροδικαστική έκθεση, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, δείχνει ότι ο θάνατος προήλθε από το ΙΧ της 26χρονης η οποία μέσα στον πανικό της βλέποντας την συμπλοκή των οπαδών, πέρασε από πάνω από τον άτυχο 28χρονο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές τα τραύματα από την επίθεση των οπαδών προκάλεσαν θλαστικά τραύματα στο κεφάλι.

Υπενθυμίζεται ότι εις βάρος της 26χρονης ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκατάλειψη τροχαίου, σε βαθμό πλημμελήματος και οι δύο πράξεις και αφέθηκε ελεύθερη.

Παράλληλα οι δύο συλληφθέντες 24 και 26 ετών που πήραν προθεσμία να απολογηθούν κατηγορούνται ο ένας για θανατηφόρα σωματική βλάβη και ο άλλος για συνέργεια σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βαθμό κακουργήματος έκαστος.

Επίσης κατηγορούνται κατά περίπτωση για συμπλοκή, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξης κοινής ειρήνης, παραβάσεις των νόμων περί αθλητισμού και όπλων κ.ά. σε βαθμό πλημμελήματος.

Πηγή: rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: