26 Ιανουαρίου 2020

Επίσκεψη ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Πιερίας στον Δήμαρχο Κατερίνης

Την Κυριακή 19-1-2020, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Δ.Σ. των Συλλόγων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ) με τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κώστα Κουκουδήμο.
Παρευρέθησαν από τα Δ.Σ.,  ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος, η ταμίας  και τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κύριοι/ες Κοντοφάκας Αθανάσιος, Ρεμπατσιός Αριστείδης, Γιάντσιου Σταματία, Τσακιρίδης Βασίλης και Μπαρέκα Αφροδίτη καθώς και ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας της ΕΛΜΕ Πιερίας κύριοι Αντωνίου Χρήστος, Ντελής Μιχάλης και Τόκας Αστέριος και τα μέλη Βαρδακώστας Γιώργος και Μπουλούμης Δημήτρης.
Στη συνάντηση η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ζητήθηκε από τον Δήμαρχο να μπει σε πρώτη προτεραιότητα για το Δήμο Κατερίνης το θέμα της παιδείας. Γι’ αυτό, εξάλλου, υλοποιήθηκαν και οι κοινές δράσεις ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Πιερίας.  Το αίτημα έγινε και αποδεκτό. 
Επίσης, τέθηκαν από την πλευρά των Σωματείων στεγαστικά ζητήματα των σχολικών μονάδων, όπως ο έλεγχος αντισεισμικής προστασίας, πυρασφάλειας και συντήρησης των κτιρίων καθώς και  επίλυση των οικοδομικών αδειών των σχολικών μονάδων και η ενεργειακή αναβάθμισή τους.
Για κάποια σχολικά ζητήματα, ο Δήμαρχος ήταν ήδη ενήμερος. Μας δόθηκε η διευκρίνιση πως έχει δρομολογηθεί η επίλυσή τους. Ήδη ολοκληρώθηκε-ολοκληρώνεται για το 9ο Δημοτικό και 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης. Ακόμη θα δρομολογηθεί λύση για τα τρία νέα δημοτικά 17ο-18ο-19ο και για το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ και το Μουσικό σχολείο με συγκεκριμένη πρόταση μετεγκατάστασης μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή νέων διδακτηρίων.
Καλέσαμε επίσης τον Δήμαρχο, να στηρίξει τη δίχρονη προσχολική αγωγή σε βάθος χρόνου, ώστε να λυθούν τα προβλήματα συστέγασης με τα δημοτικά σχολεία και να αποκτήσουν την αυτονομία τους.
Ενημερώσαμε, παράλληλα, για τα προβλήματα που υπάρχουν στο 14ο και 3ο νηπιαγωγείο και στο 5ο, 6ο, 14ο, δημοτικό, καθώς και στα Δ.Σ. Παραλίας και Περίστασης, σύμφωνα με έγγραφη πληροφόρηση που είχαμε από τα ίδια τα σχολεία.
Συζητήθηκαν επιπλέον και θέματα της ευρύτερης σχολικής κοινότητας.
Μας πληροφόρησε πως θα γίνουν νέες προσλήψεις προσωπικού στο Δήμο και πως η πρότασή μας για διάθεση προσωπικού στα σχολεία ως φύλακες,  βοηθητικό προσωπικό και τραπεζοκόμων από τα κοινωφελή προγράμματα, τον βρίσκει σύμφωνο.
Ζητήθηκε τέλος από τα Δ.Σ. των Συλλόγων, χρονοδιάγραμμα επίλυσης των σχολικών προβλημάτων.  
Η ατμόσφαιρα της συνάντησης ήταν ευχάριστη και φιλική και ο ίδιος ο κ. Κουκοδήμος πρόθυμος να μας ακούσει, να καταγράψει τα ζητήματα που του θέσαμε και να απαντήσει σε ερωτήματά μας.
Επιβεβαιώθηκε έτσι η καλή διάθεση για συνεργασία και των δυο πλευρών και για συχνότερη και στενότερη επικοινωνία.
Tα Δ.Σ
ΣΕΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ και ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: