6 Ιανουαρίου 2020

Σε εξέλιξη ο «Ηφαιστίων» - Πως θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες

Για αύριο Τρίτη (07-01-2020) σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές), καθώς και στα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης και αναμένεται να εξασθενήσουν από τις απογευματινές ώρες από τα βόρεια και οι άνεμοι αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από αύριο το απόγευμα.

Την Τετάρτη στα ανατολικά ηπειρωτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα.

Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά-ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και τα ορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα και θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7, στο Αιγαίο 7 με 8 και νωρίς το πρωί πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

ΠΕΜΠΤΗ 

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 
Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και τα νότια. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί και στα πελάγη βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


ΚΥΡΙΑΚΗ 
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ανατολικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: