25 Ιανουαρίου 2020

Επίσκεψη του Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας στον οικισμό Ρομά στον Πέλεκα

Την Κατερίνη επισκέφθηκε ο Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γεώργιος Σταμάτης, στο πλαίσιο της ενημέρωσής του για την πορεία του έργου «Προσωρινή Μετεγκατάσταση Οικισμού Ρομά στην περιοχή Πέλεκας».
Ο Γ.Γ. με στελέχη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Κατερίνης επισκέφθηκαν το χώρο της προσωρινής μετεγκατάστασης και ενημερώθηκαν αναλυτικά για τη χωροθέτηση του έργου και την πορεία υλοποίησής του.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο με το Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμο όπου από κοινού διαπιστώθηκαν τα εξής:
1.Ότι ενεργοποιείται από το Δήμο Κατερίνης μικρό επιχειρησιακό πρόγραμμα για την υλοποίηση του έργου που περιλαμβάνει τη διαδικασία χρηματοδότησης, εκπόνηση μελετών, δημοπράτηση του έργου και συμβουλευτική υποστήριξη των Ρομά της περιοχής βάσει των νέων δεδομένων που δημιουργούνται στον οικισμό που θα κατασκευασθεί.
2.Ότι ο  Δήμος Κατερίνης ετοίμασε για πρώτη φορά πλήρες χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, το οποίο θα κατατεθεί στην Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, ο οποίος συγχρηματοδοτεί το έργο.
3.Ότι υπήρξε συντονισμός των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας, Εσωτερικών και Κοινωνικών Υποθέσεων για τα βήματα και τη γραφειοκρατική διαδικασία που απαιτείται να ακολουθηθεί για τη χρηματοδότηση όλων των φάσεων του έργου.
Ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κώστας Κουκοδήμος πρότεινε στον Γ.Γ. κ. Σταμάτη με την ολοκλήρωση του έργου να δημιουργηθούν και άλλες υποδομές για τον οικισμό όπως αθλητικοί χώροι, χώροι ψυχαγωγίας για παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: