29 Ιανουαρίου 2020

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Πάμε για ενισχυμένη αναλογική. Το ίδιο τροπάρι χρόνια τώρα. Όπως βολεύει στην κάθε κυβέρνηση. Για να φθάσουμε όμως εκεί θα περάσουμε κι από την απλή αναλογική έστω προσωρινά.
**

Η φάση της απλής αναλογικής θα αφήσει έξω από 30 έως 50 βουλευτές της Ν.Δ και τουλάχιστον έναν από την Πιερία. Και φυσικά μέχρι το τέλος του 2020 μιλάμε για εκλογές με λίστα. Κυρίαρχος στο κόμμα του ο Κυριάκος εκτός κι αν κάτσει καμιά στραβή του Σαμαρά.
**
Και ασφαλώς στο εκλογικό σώμα ο χρόνος δεν δουλεύει υπέρ της κυβέρνησης. Πήραμε την πρώτη γεύση με 2,5 ευρώ αύξηση στις συντάξεις, με διπλάσιους λαθρο-εισβολείς , με Ερντογάν μαινόμενο, με τις Πρέσπες στο ράφι και τα αριστεία στον απόπατο.
**
Ώσπου να το καταλάβεις πότε ο εκάστοτε καταλληλότερος γίνεται ο πλέον ακατάλληλος περνάει η μισή θητεία και μετά πάλι αρχίζουν τα όργανα για να σώσουμε τα μη σωζόμενα.
**
Αυτά όσον αφορά την κεντρική πολιτική σκηνή. Στα καθ’ ημάς διακρίνω μια γκρίνια και μιζέρια, μεμψιμοιρία και κατινισμούς. Γιατί πάει στις Βρυξέλες ο δήμαρχος, γιατί Αθήνα, από που αγοράζει λάμπες, γιατί κινεί έργα που υποσχέθηκαν κι άλλοι, φαύλος κύκλος.
**
Το ζήτημα είναι τι φέρνει από Βρυξέλες, τι από την κεντρική εξουσία και κατά πόσο θέλουμε να κάνουμε την υπέρβαση από παρωχημένους ρόλους και εποχές.
**
Οι πολίτες θέλουν να δουν σύντομα τη διαφορά και τα πρώτα αποτελέσματα νομίζω ότι είναι απτά σε θέματα εκσυγχρονισμού και νοοτροπίας. Έπεται συνέχεια.
**
Θα ήθελα να σταθώ για λίγο στο προχθεσινό κάλεσμα του Φώντα Μπαραλιάκου. Δεν είχε τόσο πολιτικό χαρακτήρα όσο βαθειά κοινωνικό. Δοθείσης ευκαιρίας ο βουλευτής της Ν.Δ ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους του τίμησαν και τον έστειλαν στη βουλή μετά από έναν πολύχρονο αγώνα. Δεν ήταν μεθεόρτια αλλά ένα μεγάλο ευχαριστώ και υπενθύμιση ότι δεν δηλώνει «παρών» μόνο προεκλογικά.
**
Και για το ρεπορτάζ. Ήταν ίσως η πολυπληθέστερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ στο χώρο της Εκάβης.
** 

Δεν υπάρχουν σχόλια: