31 Ιανουαρίου 2020

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Δεν είναι ότι προ πολλού ως χώρα χάσαμε το μέτρο. Για να δανεισθώ ποδοσφαιρική ορολογία, χάσαμε τη μπάλα.
**
Φτάσαμε στο σημείο να μας ενδιαφέρει τι θα πει ο Κάκος και ο Βαρούχας για ένα πέναλτι και το VAR, παρά τι είπε ο Μητσοτάκης με τον Τραμπ για την κρίση στην ανατολική Μεσόγειο.
**
Υποψιάζομαι ότι αν έλεγαν σε κάποιους οπαδούς του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού να ανταλλάξουν το Καστελόριζο με έναν τίτλο πρωταθλήματος, δεν θα το σκεφτόταν και πολύ.
**
Ο φανατισμός ξεπέρασε κάθε όριο και ο «αθλητικός πολιτισμός» είναι είδος προς εξαφάνιση.
**
Με αφορμή τη διαφαινόμενη τιμωρία ή μη του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, χωρίς να είμαι νομικός, δεν θα μπω στα επί μέρους αλλά θα εστιάσω τις ανησυχίες μου σε υπαρκτούς φόβους πολιτικής και εθνικής αποσταθεροποίησης.
**
Το δίπολο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, βορράς-νότος, δεν είναι σημερινό. Πρωτοφανής οπαδικός φανατισμός που επωάζει σχέδια Κίσινγκερ και αποτελεί εθνικό κίνδυνο, μάλιστα σε μια κρίσιμη εθνική περίοδο.
**
Όταν μάλιστα η χώρα βάλλεται και από τους ίδιους τους συμμάχους της, θα πρέπει το εσωτερικό μέτωπο να είναι αρραγές και να μην αναφέρεται ούτε για αστείο ο διαμελισμός της χώρας.
**
Ευθύνη μεγάλη για τον καθένα χωριστά να ενεργήσει ως σκεπτόμενος πολίτης, για την πολιτεία να ξεκαθαρίσει το τοπίο και για τα ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης να σταματήσουν να πυροδοτούν την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.
**
Έτυχε κάποτε να παρακολουθήσω ένα ντέρμπι Μίλαν - Ίντερ. Με εξέπληξε το γεγονός ότι οι φίλαθλοι έβγαζαν εισιτήρια από κοινές θύρες, πήγαιναν αγκαλιασμένοι, χαριεντιζόντουσαν και νικητές και ηττημένοι ανανέωναν το ραντεβού τους.
**
Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε σύντομα τέτοιες εικόνες κι εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: