8 Ιανουαρίου 2020

Σύλλογος Αγροτών - Κτηνοτρόφων Κατερίνης "Δήμητρα": Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα


Με μεγάλη έκπληξη οι αγρότες του νομού τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε το σκυλοκαβγά μεταξύ ΝΟΔΕ και ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας για την καταβολή της ενίσχυσης deminimis. Τελικά ποιοι είναι αυτοί που διεκδικούν τα εύσημα;
Αυτοί που χέρι χέρι τόσα χρόνια οδήγησαν τους αγρότες στον αφανισμό; Αυτοί που εφαρμόζοντας πιστά τις πολιτικές της ΕΕ και της ΚΑΠ μείωσαν στο μισό τον αγροτικό πληθυσμό της χώρας μας, και τη στιγμή που ο ελληνικός λαός μπορεί να απολαμβάνει φθηνά και ποιοτικά προϊόντα, αντ’ αυτού οδηγούμαστε σε εισαγωγές αγροτικών προϊόντων αμφιβόλου ποιότητας.

Είναι φυσικά καλοδεχούμενες κάθε μορφής ενισχύσεις, αλλά….
Ας μας πουν για την τιμή των προϊόντων, του βαμβακιού, που είχε εξαιρετική ποιότητα και πουλήθηκε 38 λεπτά, ας μας πουν για την τύχη των ζαχαρότευτλων που έμειναν μέσα στα χωράφια, ας μας που για τα ροδάκινα, που εξαιτίας των επιπτώσεων του εμπάργκο της ΕΕ στη Ρωσία πουλήθηκαν 20 λεπτά, ας μας πουν για την τιμή του πετρελαίου, που το προμηθευόμαστε 1,40 ενώ οι εφοπλιστές και μεγαλοξενοδόχοι 0, 40 λεπτά. Ας μας πουν για τους αγρότες που μας κόβουν το ρεύμα για ευτελή ποσά ενώ οι μεγαλοβιομήχανοι αφήνουν απλήρωτο ακόμη και αυτό που τους παρέχεται πάμφθηνα. Ας μας πουν και για τα αγροτοδικεία, για την καταστολή του αγροτικού κινήματος, που διεκδικεί τα αυτονόητα για την επιβίωση του, με σκοπό να εμπεδωθεί το περίφημο «νόμος και τάξη».
Πίσω από τις κορώνες για τις ενισχύσεις, πίσω από τα ευχαριστήρια στην κυβέρνηση θέλουν να κρύψουν τη σκληρή πραγματικότητα που επιφυλάσσουν στους μικρομεσαίους αγρότες. Μας εμπαίζουν.
Καλούμε τους αγρότες να τους γυρίσουν την πλάτη, τα συμφέροντά τους καμιά σχέση δεν έχουν με τους ψεύτικους καβγάδες που στήνουν τα δύο μεγάλα κόμματα. Η μόνη διέξοδος βρίσκεται στην οργάνωση του αγώνα μας, τη συσπείρωση στους αγροτικούς συλλόγους, το δυνάμωμα της συμμαχίας με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, όλους όσοι πλήττονται από τις πολιτικές που στηρίζουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Καλούμε σε ετοιμότητα για τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα ληφθούν, με κορύφωση την μεγάλη κινητοποίηση την 01 Φλεβάρη στην AGROTICA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: