10 Φεβρουαρίου 2020

Πολύπλευρο και δυναμικό το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κατερίνης για το 2020

Το πρόγραμμα δράσεων για την τουριστική προβολή του Δήμου Κατερίνης εγκρίθηκε στην 3η κατά σειρά συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου. 
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιου, του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου, του Αντιδημάρχου Τουρισμού & Προέδρου της Επιτροπής Γιώργου Νταντάμη, του Αντιδημάρχου Πρασίνου Ευάγγελου Κήπου, των μελών της Τουριστικής Επιτροπής και δημοσιογράφων, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, στο Δημαρχείο.
Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής
Το πρόγραμμα της τουριστικής προβολής του Δήμου Κατερίνης για το 2020 απαρτίζεται από έξι (6) διαφορετικούς τομείς δράσεων και περιλαμβάνει: τουριστικό μάρκετινγκ, δράσεις προβολής και διαφήμισης, συμμετοχή σε εκθέσεις και συνέδρια, δαπάνες φιλοξενίας και δημόσιες σχέσεις, ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, αξιοποίηση και ανάδειξη κορυφαίων πολιτιστικών εκδηλώσεων και σύνδεσής τους με τον τουρισμό καθώς και εκπαίδευση σε συναφή με τον τουρισμό αντικείμενα μέσα από τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο brand name της περιοχής και στην ανάπτυξη κάθε μορφής σύγχρονης προβολής (ιστοσελίδα, κοινωνικά δίκτυα, κα) που μπορεί να αναπτύξει ο Δήμος Κατερίνης.
Ο Προϋπολογισμός για το τρέχον έτος ανέρχεται στις 100.000€. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η πρόταση της Τουριστικής Επιτροπής θα έρθει προς συζήτηση και έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης και κατόπιν η απόφαση θα κοινοποιηθεί στον ΕΟΤ.
Μητροπολίτης Κίτρους: «Χρειάζεται σύμπνοια, συλλογικότητα, συνεργασία»… για την ανάπτυξη του τουρισμού
Στην τοποθέτησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή για την πρωτοβουλία να συστήσει Τουριστική Επιτροπή και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή της Ιεράς Μητρόπολης σ’ αυτή, εξηγώντας ότι οι προσπάθειες της Μητρόπολης επικεντρώνονται στην ανάπτυξη του Θρησκευτικού τουρισμού.
«Όλη αυτή η προσπάθεια δεν γίνεται από έναν άνθρωπο ή φορέα χρειάζεται σύμπνοια, συλλογικότητα, συνεργασία. Τα μικρά βήματα που κάναμε για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού έγιναν με τη συνεργασία των τουριστικών φορέων. Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σ’ αυτή την Επιτροπή, συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία και επικροτούμε τις προσπάθειες. Ευχόμαστε σύντομα να δούμε τους γλυκείς καρπούς αυτών των προσπαθειών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος.
Κώστας Κουκοδήμος: «Αλλάζουμε την εικόνα του παραλιακού μετώπου»
Σε μια σειρά ανακοινώσεων για τις δράσεις που ξεκίνησε να υλοποιεί η Δημοτική Αρχή σε θέματα υποδομών για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου προχώρησε ο Δήμαρχος Κατερίνης:
«Η φροντίδα του παραλιακού μετώπου είναι προτεραιότητά μας. Αλλάζουμε την εικόνα του. Στην Παραλία δημιουργούμε την πρώτη μονάδα μεταφόρτωσης ρεύματος σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και θα δημιουργηθεί και θέση πάρκινγκ.  
Προχωράμε στην αγορά ηλεκτρικών μηχανημάτων καθαριότητας.   Τρία από αυτά τα μηχανήματα θα υπάρχουν μόνιμα στο παραλιακό μέτωπο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και θα καθαρίζουν την περιοχή μέρα - νύχτα, δύο μηχανήματα θα υπάρχουν στα δύο μεγάλα αθλητικά κέντρα, και άλλα δύο στον πεζόδρομο της Κατερίνης.   
Επίσης, προκηρύσσουμε διαγωνισμό για να τοποθετηθούν ηλεκτρικά ποδήλατα και ηλεκτρικά πατίνια στην παραλία, την Ολυμπιακή Ακτή και τον Κορινό για το καλοκαίρι και θα μπορούν να μεταφέρονται στην πόλη της Κατερίνης το χειμώνα».
Ακόμη, ξεκίνησε η υλοποίηση ενός δυναμικού σχεδιασμού για την καθαριότητα σε ακτές και θάλασσα. Γίνονται παρεμβάσεις στον βιολογικό, διευθετούμε σημαντικά ζητήματα καθαριότητας και ευπρεπισμού της παραλιακής ζώνης, συνεχίζουμε το έργο για τη διάβρωση των ακτών, ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις στο αποχετευτικό δίκτυο της Ολυμπιακής Ακτής ώστε να δοθεί ένα τέλος στα πλημμυρικά φαινόμενα και η Αντιδημαρχία Πρασίνου δεντροφυτεύει όλη την περιοχή.
Μελετούμε τηη δυνατότητα να  επανατοποθετηθεί το δίχτυ στη θάλασσα και κάνουμε ήδη τα πρωτα βήματα για τη λειτουργία δύο χώρων στάθμευσης στην Παραλία και άλλων δύο στην Ολυμπιακή Ακτή, ενώ περιμένουμε να συσταθεί άμεσα το Λιμενικό Ταμείο για να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση της προβλήτας της Παραλίας που υπάρχει μπροστά στην εκκλησία. Γνωρίζουμε τη νομοθεσία για το θέμα και έχουμε τη σύμφωνη γνώμη της Κτηματικής Εταιρείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας. Τέλος, να ανακοινώσω ότι ξεκίνησαν οι εργασίες για τη διαμόρφωση του νέου χώρου όπου θα στεγαστεί το Κοινοτικό Ιατρείο στην Παραλία, μετά από παραχώρηση της Ιεράς Μητρόπολης, και έχουμε την υπόσχεση της 3ης ΥΠΕ για ένα μόνιμο γιατρό καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού».
Γιώργος Νταντάμης: «Ισχυροποιούμε το brand name μας με επίκεντρο τον Δήμο Κατερίνης. Θέλουμε τουρισμό 365 μέρες το χρόνο»
Ο κ. Νταντάμης αναφέρθηκε στο ζητούμενο της Τουριστικής Επιτροπής που είναι «να αναδείξουμε το όνομα Κατερίνη, τον Δήμο Κατερίνης και τα πλεονεκτήματά του. Είναι ένας ευλογημένος τόπος που απλώνεται από τις ακτογραμμές του Θερμαϊκού και φθάνει στους ορεινούς όγκους του Ολύμπου και των Πιερίων. Τον διατρέχει το εθνικό δίκτυο, ο σιδηρόδρομος, το λιμάνι απέχει μισή ώρα και το αεροδρόμιο 45 λεπτά».  
Μιλώντας για το brand name της περιοχής, ο κ. Νταντάμης αναφέρθηκε σ’ αυτό που υπάρχει ήδη με την επωνυμία «Όλυμπος» και την ανάγκη να συνδεθεί με την Κατερίνη: «πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με διάφορους επαγγελματίες για την προώθηση του τόπου μας και του τουριστικού μας προϊόντος αναγνωρίζονται ότι ο τουρισμός είναι η πρώτη βιομηχανία μας. Για να μεγιστοποιήσουμε την απόδοση του τουριστικού μας προϊόντος, εμείς, ως Δήμος, προχωράμε στη βελτίωση των υποδομών, όπως αναλυτικά αναφέρθηκε και ο Δήμαρχος, και που όσα είπε δεν είναι προαναγγελίες αλλά έργα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή. Επίσης, θα περάσουμε σε μια σειρά δράσεων για την ισχυροποίηση του brand name μας με επίκεντρο την Κατερίνη, την Παραλία, την Ολυμπιακή Ακτή, τον Κορινό, το Ελατοχώρι, τον Άγιο Δημήτριο και όσες από τις περιοχές μας παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον».
Ολοκληρώνοντας, αναφέρθηκε στην προεργασία που έγινε για τις τελικές προτάσεις δράσης της τουριστικής επιτροπής και ευχαρίστησε τα μέλη για τη συμμετοχή και τις «χρήσιμες» παρεμβάσεις – εισηγήσεις: «πλέον το ζητούμενο για εμάς δεν είναι ο τουρισμός 3-4 μήνες αλλά 365 μέρες το χρόνο. Μπορούμε να βρούμε χιλιάδες τρόπους για να απογειώσουμε αυτό τον τόπο. Θέλουμε ως τελικό αποτέλεσμα ο κόσμος, σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, να αναγνωρίζει το όνομα της Κατερίνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: