13 Φεβρουαρίου 2020

Συνάντηση Φ.Μπαραλιάκου με το Δήμαρχο Δίου- Ολύμπου

Το Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου κ. Βαγγέλη Γερολιόλιο επισκέφθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Φώντας Μπαραλιάκος στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων που προγραμματίζει  για τρέχοντα θέματα που απασχολούν τις Δημοτικές αρχές του νομού.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, σε συνέχεια του διαύλου αποτελεσματικής επικοινωνίας, που έχει ανοίξει μεταξύ των δύο ανδρών, για  ποικίλα ζητήματα που προέκυψαν από τη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων τους και απαιτήθηκε η κοινή τους παρέμβαση και δραστηριοποίηση.
Στην εξαιρετικά γόνιμη συζήτηση που διενεργήθηκε, τέθηκαν από κοινού συγκεκριμένοι, υλοποιήσιμοι στόχοι για την περιοχή και διερευνήθηκαν εφαρμόσιμα σχέδια για την ανάπτυξη και εκμετάλλευση  των συντριπτικών πλεονεκτημάτων που παρουσιάζει το Δημοτικό διαμέρισμα. 
Ανταλλάχθηκαν απόψεις και κατατέθηκαν προτάσεις για τα βήματα, που πρέπει να γίνουν, και τις προϋποθέσεις, που απαιτείται να διασφαλιστούν, ώστε να ξεκινήσουν ουσιαστικά οι πρώτες συνεργείες που αφορούν στον Όλυμπο.
Παράλληλα, αφιερώθηκε σημαντικό μέρος της συζήτησης στην ανάγκη εκμετάλλευσης των υδάτινων πόρων της περιοχής για να τερματισθούν τα αρδευτικά προβλήματα των αγροτών.
Φυσικά, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την κουβέντα των δύο και η προοπτική ίδρυσης και λειτουργίας Υδατοδρομίου στο Λιτόχωρο, μετά, μάλιστα, από το πρόσφατο Νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. 
Ο κ. Γερολιόλιος δήλωσε «πως η Αυτοδιοίκηση συνιστά θεσμό, που συνεπικουρούμενος από την Πολιτεία, δύναται στέκεται αρωγός στις ανάγκες του πολίτη». Ο κ. Μπαραλιάκος, από την πλευρά του, ανέφερε πως «θα είναι πάντα στην διάθεση της Δημοτικής Αρχής και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα αλλά και τις προτεραιότητες που έχει η Δημοτική Αρχή για τον Δήμο Δίου-Ολύμπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: