9 Φεβρουαρίου 2020

Ντέρμπι Πιερικός - Α.Ε. Καρίτσας στο Α’ ΔΑΚ - Με την ουραγό Ποταμιά ο Δίας Δίου

Το τοπικό ντέρμπι του Πιερικού με την Α.Ε. Καρίτσας που θα διεξαχθεί σήμερα στις 15:00 στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ο πρωτοπόρος Πιερικός θέλει να διατηρήσει το απόλυτο το έδρας του (7-1-0) και να διατηρήσει ή να επεκτείνει τη διαφορά του από τον δεύτερο της βαθμολογίας, Θησέα Αγριάς. Ο Σάκης Παπαβασιλείου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει στη διάθεσή του τον αρχηγό Γιώργο Μακρή που εξέτισε την τιμωρία του και επιστρέφει, ενώ θα απουσιάσουν μόνο οι μακροχρόνια τραυματίες Μπουζούκης και Ασλανίδης.
Στη αποστολή των μελανόλευκων βρίσκονται οι: Γουναρίδης, Παπατολίκας, Ίτσιος, Ιβανίδης, Τοπαλίδης, Γιαλαμίδης, Καρτσαμπάς, Μακρής, Τακίδης, Χαρτσιάς, Β. Τουλίκας, Νίκιτς, Μπενίσκος, Δημηνάς, Σαχινίδης, Μηλιώτης, Δεμηρτζόγλου, Περογαμβράκης, Παπαδόπουλος και Κριεμάντι.
Από την άλλη, η Α.Ε. Καρίτσας με 30 βαθμούς βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας, στο -15 από την κορυφή και στο +8 από τον Δία Δίου που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 9η θέση, η οποία οδηγεί σε υποβιβασμό.
Στην αποστολή της ΑΕΚ βρίσκονται οι: Ράντος, Γαλάνης, Μελικιάν, Δημητρίου, Κωτσιόπουλος, Καραγκούνης, Μητράκας, Δημητρουλόπουλος, Τροΐρης, Στίκος, Λαγδάρης, Λαζαρίδης, Κυπαρίσσης, Παπαϊωάννου, Παπαγεωργίου, Οικονόμου, Κυρτέγος, Γκίκα και Αλεξίου.
Υπενθυμίζουμε ότι στον αγώνα του πρώτου γύρου στο Βατάν, η Α.Ε. Καρίτσας είχε επικρατήσει του Πιερικού με 1-0. Αυτή είναι μέχρι τώρα η μοναδική ήττα του Πιερικού στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα αποτέλεσε το… κύκνειο άσμα του Αποστόλη Στύλου στον πάγκο των μελανόλευκων, ο οποίος πλέον βρίσκεται στον πάγκο της ΑΕΚ.
Για το παιχνίδι έχει οριστεί γενική είσοδος 10 ευρώ, ενώ δωρεάν μπορούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα γυναίκες και παιδιά έως 18 ετών.
Πολύ σημαντικό ματς θα γίνει στο γήπεδο του Δίου, εκεί όπου ο Δίας φιλοξενεί την ουραγό ΑΟ Ποταμιάς. Η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τον Δία απέναντι στη χειρότερη ομάδα του ομίλου, η οποία έχει μόλις 2 βαθμούς σε 18 αγώνες, ενώ έχει μόνο ήττες μακριά από την έδρα της (0-0-9).
Η ομάδα του Γιώτη Παρασίδη με 22 βαθμούς βρίσκεται στην 9η θέση και με νίκη, είτε θα πιάσει την Αταλάντη στους 25, είτε θα προσπεράσει τον Αλμυρό (23 β.) καθώς παίζουν μεταξύ τους. Ο τεχνικός του Δία έχει σημαντικά προβλήματα για το σημερινό ματς, καθώς δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Παναγιώτη Καλουσίδη και Γιώργο Παναγιωτίδη, ενώ οι Γιάννης Λαζαρίδης, Γιώργος Ευαγγελόπουλος και Βασίλης θα απουσιάσουν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:
Κυριακή 9 Φεβρουαρίου
ΑΣ Μετέωρα - Θησέας Αγριάς
Οικονόμος Τσαριτσάνης - Ατρόμητος Παλαμά
Ηρακλής Λάρισας - Διγενής Νεοχωρίου
Πιερικός - Α.Ε. Καρίτσας
Αλμυρός - Αταλάντη
ΑΟ Σελλάνων - Διαγόρας Στεφανοβικείου
Δίας Δίου - ΑΟ Ποταμιάς


Δεν υπάρχουν σχόλια: