11 Μαρτίου 2020

Ο ΠΟΥ κήρυξε πανδημία τον κορονοϊό - 1.500 κρούσματα σε μία μέρα στη Λομβαρδία

Ως πανδημία χαρακτηρίζει πλέον ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την εξάπλωση του κορονοϊού ανά τον κόσμο, σύμφωνα με τον πρόεδρό του που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Τετάρτης.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρακολουθεί διαρκώς την εξέλιξη του κορονοϊού και είμαστε πολύ ανήσυχοι από τα αυξανόμενα κρούσματα διασποράς του κορονοϊού», δήλωσε ακόμα ο πρόεδρος του ΠΟΥ.

Συμπλήρωσε παράλληλα ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο αριθμός των κρουσμάτων COVID19 εκτός Κίνας αυξήθηκε 13πλασιάστηκαν και οι χώρες που επηρεάζονται τριπλασιάστηκαν. Πλέον υπάρχουν πάνω από 118.000 κρούσματα σε 114 χώρες και 4.291 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους.

Η Ιταλία είναι η χώρα που αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη εξάπλωση του κορονοϊού εκτός της Κίνας.

Η κήρυξη πανδημίας δεν αλλάζει τις εκτιμήσεις του ΠΟΥ σχετικά με τους κινδύνους που επιφυλάσσει ο κοροναϊός, διευκρίνισε, σημειώνοντας, πως δεν θα αλλάξουν ούτε οι ενέργειες στις οποίες προβαίνει ο Οργανισμός, αλλά ούτε πρέπει να αλλάξουν οι πρακτικές που ακολουθούν οι πληττόμενες και μη χώρες.

1.500 κρούσματα σε μία μέρα στη Λομβαρδία

Συναγερμό σημαίνει και πάλι ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας στην Ιταλία, Ατίλιο Φοντάνα. «Σήμερα έχουμε άλλα 1.500 κρούσματα κορονοϊού μόνον στην Λομβαρδία» και επανέλαβε ότι χρειάζεται η λήψη ακόμη αυστηρότερων μέτρων.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, υπογράμμισε ότι σε πέντε ημέρες οι μονάδες εντατικής θεραπείας θα είναι, πιθανότατα, υπερπλήρεις. Πρόσθεσε, δε, ότι μέχρι τις 15 Απριλίου, μόνο στην περιφέρεια Βένετο, αν δεν ανακοπεί ο μέχρι τώρα ρυθμός διάδοσης του ιού, τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν τα δυο εκατομμύρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: