20 Μαρτίου 2020

Κλειστές οι λαϊκές αγορές το Σάββατο, ένας ανά 15 τετραγωνικά στα σούπερ μάρκετ

Τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέο κορονοϊού Covid-19 ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.
Όπως είπε ο αρμόδιος υφυπουργός: "δεν κυκλοφορούμε, μένουμε σπίτι στην καλύτερη περίπτωση πάμε για τρέξιμο ή περίπατο μόνοι μας. Κάποιοι νομίζουν πως είναι ώρα εκδρομής. Δεδομένου ότι τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αττική, καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνει αυτό. Κάποιοι δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά, η ελληνική πολιτεία γνωρίζει ποια οχήματα περνούν τα διόδια. Επαναλαμβάνω το μήνυμα του πρωθυπουργού ότι από τη δική μας συμπεριφορά η κυβέρνηση θα κρίνει να θα χρειαστούν πιο αυστηρά μέτρα".
Παράλληλα όπως ανακοίνωσε:
-Από το Σάββατο επιτρέπεται η μετακίνηση στα νησιά μόνο των μόνιμων κατοίκων. Απαραίτητη η επίδειξη αντιγράφου που μπορεί να κατεβάσει κάποιος από το TAXIS.
-Απαγορεύεται ο απόπλους ιδιωτικών σκαφών αναψυχής. Το Λιμενικό θα φροντίσει για την εφαρμογή του μέτρου.
-Αύριο το Σάββατο κλειστές οι λαϊκές αγορές. Από Δευτέρα μειώνονται κατά 50% οι παραγωγοί.
-Στα σούπερ μάρκετ, θα μπορεί να μπαίνει ένας πελάτης ανά δεκαπέντε τετραγωνικά μέτρα, αντί για δέκα.
"Είναι σημαντικό ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τον ιό, είναι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Δεν είναι άσκηση ετοιμότητας, είναι πραγματική μάχη", κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: