24 Μαρτίου 2020

Μήνυμα Βουλευτή Πιερίας Φώντα Μπαραλιάκου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Ημέρα θρησκευτικής κατάνυξης, εθνικής μνήμης και επέτειος αναγέννησης του Ελληνισμού, η 25η Μαρτίου. Διπλή γιορτή καθώς τιμούμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και το ξεκίνημα του αγώνα αποτίναξης του τουρκικού ζυγού.

Στη πορεία κάθε έθνους υπάρχουν στιγμές που το καταξιώνουν.

Τέτοια μοναδική στιγμή είναι η 25η Μαρτίου 1821. Πριν από 199 χρόνια οι Έλληνες διάλεξαν να σηκώσουν το λάβαρο της επανάστασης ζητώντας “Λευτεριά ή Θάνατο”.

Η Επανάσταση του 1821 δείχνει τον δρόμο της πίστης στο ιδανικό της Ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ομοψυχίας, της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης. Απαιτείται εγρήγορση, ενότητα και διαρκής αγώνας για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις.

Και τούτες τις μέρες αντιμετωπίζουμε τέτοιες προκλήσεις. Αφενός την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων σε Έβρο και νησιά αφετέρου την πανδημία του κορονοϊού. Μία επιδημική νόσο που δυναστεύει ύπουλα και ανύποπτα πανανθρώπινες αξίες.

Η φετινή 25η Μαρτίου δεν θα μας βρει με κατάνυξη να δοξολογούμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου ούτε να χειροκροτούμε περήφανα τους παρελαύνοντες και να συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις μνήμης της Εθνικής Επετείου.

Θα μας βρει στα μπαλκόνια μας , στις αυλές μας, στα σπίτια μας να ατενίζουμε την υψωμένη γαλανόλευκη δίνοντας τη δική μας μάχη απέναντι στον αόρατο αυτό εχθρό.

Ως Έλληνες έχουμε πια μάθει πως μόνο με αγώνες διασφαλίζεται η ανεξαρτησία, η αξιοπρέπεια, η δημοκρατία, η ίδια η ύπαρξη μας. Κι αυτούς τους αγώνες πρέπει να τους δίνουμε ενωμένοι.

Όπως είχε πει και ο αγωνιστής του 1821 στρατηγός Μακρυγιάννης «Είμαστε εις το εμείς κι’ όχι εις το εγώ».

Και πάλι θα βγούμε νικητές. Το οφείλουμε στους προγόνους μας, στην ιστορία μας, στο ένδοξο παρελθόν μας!
Χρόνια πολλά σε όλους!
Ζήτω η 25η Μαρτίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: