21 Μαρτίου 2020

35 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, 530 στο σύνολο - Έκκληση Τσιόδρα για σεβασμό στους νεκρούς

Συνολικά 35 νέα κρούσματα του κορονοϊού που ανεβάζουν το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας στα 530 ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Ανακοίνωσε επίσης ότι συνολικά έχουν φύγει από τη ζωή 13 άτομα, εκ των οποίων μόνο μία γυναίκα ήταν εξ αυτών. Μάλιστα σημείωσε ότι θα πρέπει να σεβόμαστε αυτούς που χάνουν τη ζωή τους και να μην τους εμπλέκουμε σε επικοινωνιακά παιχνίδια.

Τα 98 από τα κρούσματα έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης. Τα περισσότερο επιβεβαιωμένα κρούσματα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα, ενώ έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 8000 δείγματα για την παρουσία του νέου ιού.

Επίσης 100 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 18 είναι διασωληνωμένοι, όλοι είναι πάνω 67 ετών. Πολλοί από τους νοσηλευόμενους αναμένεται επίσης να διασωληνωθούν. Συνολικά 19 συμπολίτες μας έχουν ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Υπολογίζεται ότι από τα νέα κρούσματα είναι πιθανό ένα 15% να διασωληνωθεί.

«Αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες», τόνισε, προειδοποιώντας ο κ. Τσιόδρας, ενώ ανέφερε πως οι 19 πρώην νοσούντες που έχουν πάρει εξιτήριο δεν έχουν ανοσία στο ιό.

Μιλώντας για τους ηλικιωμένους που όλοι καλούμαστε να προστατεύσουμε παίρνοντας τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα και μένοντας στο σπίτι, ο κ. Τσιόδρας λύγισε. Όπως ανέφερε, συνάδελφός του τού ανέφερε ότι "κάνετε φασαρία για άτομα μεγάλης ηλικίας που έχουν υποκείμενα νοσήματα".

Ο κ. Τσιόδρας απάντησε με σπασμένη φωνή ότι "αυτοί είναι οι μανάδες και οι πατεράδες μας, οι γιαγιάδες και οι παππούδες. Η ιατρική του 2020 πρέπει να ενισχύσει την ποιότητα ζωής αυτών των ανθρώπων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: