24 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Σοκάρει Ιταλός αξιωματούχος - «Δεν έχουμε 64.000 κρούσματα αλλά 640.000»!

Μπορεί να υπάρχει αισιοδοξία στην Ιταλία, καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού αλλά και των θυμάτων, δείχνουν να μειώνονται, ωστόσο μια δήλωση από επίσημα χείλη προκαλεί τρόμο!
Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Angelo Borrelli δήλωσε στην εφημερίδα La Repubblica, πως τα κρούσματα δεν είναι 64.000 όπως έχουν δηλωθεί επίσημα αλλά... 640.000! Και μάλιστα ο Borrelli είναι ο υπεύθυνος για την καταγραφή τους...

«Για κάθε διαπιστωμένο κρούσμα υπάρχουν άλλα δέκα», είπε χαρακτηριστικά ο Ιταλός αξιωματούχος. Και αυτό σημαίνει ότι πιστεύει πως τουλάχιστον 640.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στην Ιταλία.

Η Ιταλία είναι η πιο βαριά χτυπημένη πλέον χώρα στον κόσμο από τον κορονοϊό. Μετρά πάνω από 6.000 νεκρούς. Παρόλα αυτά τα τεστ για κορονοϊό είναι περιορισμένα και αυτό σημαίνει ότι πολλά κρούσματα δεν επιβεβαιώνονται και έτσι δεν προσμετρώνται στα επίσημα.

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας είπε ακόμα ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η έλλειψη μασκών σε αναπνευστήρες.

Η Ιταλία προσπαθεί να κάνει εισαγωγή από άλλες χώρες αλλά όπως είπε ο Borrelli χώρες όπως η Ινδία, η Ρουμανία, η Ρωσία και η Τουρκία έχουν διακόψει τις πωλήσεις.

πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: