17 Μαρτίου 2020

Στην εντατική εννέα ασθενείς - Διασωληνωμένος στο "Παπανικολάου" ο 65χρονος από την Κατερίνη

Ένας ακόμα άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη χώρα μας από τον κορονοϊό ενώ τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 35, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 387.
Ένα από τα νέα περιστατικά χαρακτηρίζεται σοβαρό και ο ασθενής νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Νικολαΐδη για το OPEN, η εικόνα στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Μακεδονία είναι λίγο πιο αισιόδοξη την Τρίτη σε σχέση με τα γενικότερα κρούσματα του κορονοϊού, καθώς πέντε συνολικά ασθενείς έφυγαν από τα νοσοκομεία αναφοράς και βρίσκονται σπίτι τους. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο άτομα που έφυγαν την Τρίτη από το ΑΧΕΠΑ, στο οποίο εξακολουθούν να νοσηλεύονται έξι συνολικά άτομα, από τα οποία το ένα είναι διασωληνωμένο και τα υπόλοιπα πέντε νοσηλεύονται σε θαλάμους αρνητικής πίεσης.

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου ένας 65χρονος από την Κατερίνη νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και δύο ακόμη παραμένουν σε θαλάμους. Τρία άτομα ακόμη πήραν σήμερα εξιτήριο από το συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Τα κρούσματα αυτά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, προέρχονται από την Κατερίνη. Γι’ αυτό και στο νοσοκομείο Κατερίνης (νοσηλευόταν για κάποιες μέρες ο 65χρονος που έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου) τόσο ασθενείς όσο και συνοδοί των ασθενών θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες.Τα κρούσματα αυτά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, προέρχονται από την Κατερίνη. Γι’ αυτό και στο νοσοκομείο Κατερίνης (νοσηλευόταν για κάποιες μέρες ο 65χρονος που έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου) τόσο ασθενείς όσο και συνοδοί των ασθενών θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Την ίδια στιγμή, στην Πάτρα και δεύτερο άτομο βρίσκεται διασωληνωμένο στο νοσοκομείο του Ρίου. Σταθερή κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 64χρονου που βρίσκεται στη ΜΕΘ εδώ και πέντε ημέρες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Γιαπρακά, η κατάσταση του 64χρονου είναι σοβαρή. Σε επίσης σοβαρή κατάσταση είναι ακόμη ένα άτομο που δείχνει να έχει προβλήματα με την αναπνοή και εκκρεμεί το αποτέλεσμα του τεστ για τον κορονοϊό.

Τα υπόλοιπα κρούσματα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι σε σχετικά ήπια κατάσταση. Συνολικά, νοσηλεύονται 20 άτομα στην αχαϊκή πρωτεύουσα ενώ αναμένονται και τρία αποτελέσματα για παιδάκια που νοσηλεύονται στο Καραμανδάνειο.

Πάντως, το απόγευμα της Τρίτης θα έχουμε νεότερες ανακοινώσεις από τον επικεφαλής του ΕΟΔΥ και λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δέσποινας Βλεπάκη για το OPEN, εννέα άτομα από τα συνολικά 65 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Μάλιστα, το 51% των κρουσμάτων είναι άνδρες. Είναι χαρακτηριστικό ακόμη ότι σύντομα θα ανοίξουν 1.200 κλίνες για να φιλοξενήσουν τους ασθενείς του ιού.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: