19 Μαρτίου 2020

Έκτος θάνατος στην Ελλάδα - Κατέληξε 70χρονος στην Καστοριά

Σε έξι ανέρχονται οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στη χώρα μας καθώς ένα ακόμη άτομο έχασε τη ζωή του. Πρόκειται για 70χρονο άνδρα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Καστοριάς και υπέφερε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.


Είναι το έκτο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, το οποίο καταλήγει σε ΜΕΘ μετά απο σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας που οδηγούν σε πολυοργανική ανεπάρκεια. Η επίσημη ενημέρωση για τον νέο αυτό θάνατο θα γίνει στις 6 το απόγευμα από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.

Στο μεταξύ, εντείνεται η αγωνία των υγειονομικών αρχών για τις αντοχές του προσωπικού του ΕΣΥ, μετά και τα ολοένα περισσότερα περιστατικά λοίμωξης COVID-19 σε γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς των μονάδων Υγείας.

Χθες καταγράφηκαν στη χώρα μας 31 νέα επιβεβαιωμένα εργαστηριακά περιστατικά του νέου κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 418. Σε 64 περιπτώσεις δεν έχει προσδιοριστεί η πηγή μετάδοσης. Νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία είναι 79 ασθενείς, εκ των οποίων οι 13 διασωληνωμένοι με μέσο όρο ηλικίας κοντά στα 70 έτη. Δεκατέσσερις ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: