26 Μαρτίου 2020

Επίδομα των 800 ευρώ και για 550.000 ελεύθερους επαγγελματίες - Ποιοι το δικαιούνται, ποιοι μένουν εκτός

Ενεργοποιήθηκε και για τους ελεύθερους επαγγελματίες η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην "Εργάνη" για τη χορήγηση του επιδόματος των 800 ευρώ, τη μείωση του ενοικίου της επαγγελματικής έδρας κατά 40% αλλά και τη δυνατότητα να τεθεί ο εργαζόμενος σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας του.
Βάσει των υπολογισμών του υπουργείου Οικονομικών, το επίδομα θα καταβληθεί σε περίπου 550.000 αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι μαζί με τους μισθωτούς –οι δικές τους δηλώσεις στο σύστημα θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα- θα ανεβάσουν τον αριθμό των δικαιούχων σε τουλάχιστον 1,7 εκατομμύρια. Μάλιστα, ο αριθμός θα ανέβει ακόμη περισσότερο καθώς από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει νέα επικαιροποίηση της λίστας με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας για τους επαγγελματίες που έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης.

Αναπάντητο παραμένει προς το παρόν το ερώτημα σχετικά με το αν θα εισπράξουν το επίδομα των 800 ευρώ και οι επιστήμονες: οικονομολόγοι και λογιστές, μηχανικοί, δικηγόροι, ιατροί, εκπαιδευτικοί και ερευνητές.

Από τις ανακοινώσεις του υπουργού Εργασίας την Τρίτη προέκυπτε ότι οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες, θα έχουν δικαίωμα στα υπόλοιπα μέτρα στήριξης (π.χ αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και φόρων) όχι μόνο και δικαίωμα στο επίδομα των 800 ευρώ.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: