21 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Πότε θα καταβληθεί η αποζημίωση των 800 ευρώ

Έως τις 31/3/2020 θα πρέπει να έχουν γίνει οι αιτήσεις για τις έκτακτες ενισχύσεις εργαζομένων και επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Εξήγησε ότι εργοδότες και εργαζόμενοι θα υποβάλλουν αιτήσεις και στη συνέχεια θα γίνει η διασταύρωση των στοιχείων. Οι πληρωμές των ποσών που αντιστοιχούν σε όλο αυτό τον πληθυσμό θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου. Σε ερώτηση για το πότε θα πρέπει να καταβάλουν το δώρο Πάσχα εταιρείες που δεν έχουν πληγεί αλλά λειτουργούν κανονικά, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε κατηγορηματικά ότι θα πρέπει να το δώσουν στους εργαζόμενους κανονικά.
«Για παράδειγμα τα σούπερ μάρκετ θα καταβάλουν το δώρο κανονικά και υποχρεωτικά με βάση το νόμο», τόνισε ο κ. Βρούτσης.
Αξίζει να επισημανθεί ότι το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση και θα καταβληθεί στις αρχές Απριλίου για τους εργαζόμενους των οποίων οι επιχειρήσεις ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας, δεν ισχύει για τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια-λύκεια), των οποίων οι εκπαιδευτικοί πληρώνονται κανονικά. Ισχύει αποκλειστικά και μόνο για φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών και ιδιωτικά ΙΕΚ που δεν πραγματοποιούν εξ αποστάσεως διδασκαλία
Πηγη: enikos.gr, alfavita

Δεν υπάρχουν σχόλια: