16 Μαρτίου 2020

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΚΑΙ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Το Σαββατοκύριακο 14-15 Μαρτίου τελέστηκαν οι χειροτονίες του Αποστόλου Γκόλια σε διάκονο και πρεσβύτερο αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 14 Μαρτίου στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας Κατερίνης τελέστηκε η χειροτονία σε διάκονο, ενώ την Κυριακή Β΄ Νηστειών στον Ιερό Ναό Παντάνασσας Κατερίνης τελέστηκε η χειροτονία σε πρεσβύτερο.

Ο νέος πρεσβύτερος προέρχεται από πολυμελή ιερατική οικογένεια. Πατέρας του είναι ο Πρωτοπρ. Δημήτριος Γκόλιας, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και κτήτορας του Ιερού Ναού Αγίας Άννας Κατερίνης, ενώ αδελφός του είναι ο Αρχιμ. Διονύσιος Γκόλιας, Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο νέος κληρικός θα υπηρετήσει την ελληνική ομογένεια του Καναδά και συγκεκριμένα στο Μόντρεαλ. Για τον λόγο αυτό, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος ζήτησε από τον Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο να προβεί στις χειροτονίες του νέου κληρικού.

Ο νέος πρεσβύτερος φοίτησε στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, όπου γνωρίστηκε με τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο, πολλά χρόνια πριν εκλεγεί Μητροπολίτης Κίτρους, ενώ επί 4 χρόνια διετέλεσε και οδηγός του Μητροπολίτη. Είναι έγγαμος με ένα παιδί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: