20 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Αναστολή δανείων και για φυσικά πρόσωπα - Πότε θα δοθεί το δώρο Πάσχα και το επίδομα στους εργαζόμενους

Πραγματοποιήθηκε  η ανακοίνωση της τρίτης δέσμης οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορωνοϊού από τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση.

Σταϊκούρας

«Να στηρίξουμε την κοινωνία και την οικονομία με αίσθημα δικαίου»
«Πλέον τα ομόλογα το ελληνικού δημοσίου είναι αποδεκτά. Η απόφαση της ΕΚΤ δίνει τη δυνατότητα αγορά ελληνικών ομολόγων έχει ήδη επεκτείνουμε τα μέτρα. Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως ένα κανονικό κράτος μέλος και όχι ως εξαίρεση»
Νέα μέτρα
Οι τράπεζες και οι διαχειριστές δανείων αποφάσισαν να στηρίξουν και τα φυσικά προσωπα που πλήττονται από την κρίση, με διευκολύνσεις στην πληρωμή των δόσεων. Δυνατότητα αναστολής δόσεων για 3 μήνες. 
Επεκτείνεται η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ σε συνολικά 1,4 εκατ. εργαζομένους. Αυτή θα είναι ακατάσχετη και αφορολόγητη.  Για όλο αυτό το δυναμικό θα καλυφθεί η ασφαλιστική δαπάνη. Το συνολικό κόστος της παρέμβασης για τον Απρίλιο θα είναι 2 δισ. ευρώ. Σήμερα θα δοθούν οι ΚΑΔ των επιχειρησεών που πλήττονται, η λίστα είναι δυναμική και ανανεώνεται συνεχώς.
Θα λάβουν 800 ευρώ και όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση το διάστημα 1-17 Μαρτίου
To δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο. Δίνεται η δυνατότητα να καθυστερήσει η καταβολή του. Το προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας, στο ΕΚΑΒ, στον ΕΟΔΥ και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα λάβουν δώρο Πάσχα που έχει καταργηθεί στο Δημόσιο. 
«Στόχος, να μην αφήσουμε κανέναν συμπατριώτη μας πίσω. Αντιδρούμε με κοινωνικά αντανακλαστικά. Αλλα να μην ξεχνάμε να διαφυλάξουμε τους κόπους του ελληνικού λαού και την ανάκαμψη της οικονομίας», σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε:
«Καλώ τους οικονομικά ισχυρούς να λειτουργήσουν με αλληλεγγύη». 

Γεωργιάδης

«Με 1 τηλεφώνημα στις τράπεζες η αναστολή πληρωμής χρεών για 3 μήνες»
«Όσοι το επιθυμούν μπορούν αναζητήσουν εξατομικευμένες πιο ευνοϊκές λύσεις σε σχέση με το παρελθόν»
«Να διαφυλάξουμε την κουλτούρα πληρωμών που έχουμε κατακτήσει»
«Σύνθημά μας "Όλοι μαζί θα πάμε μπροστά και κανένας δεν μένει πίσω". Δεν θα υπάρξουν πλέον οχλήσεις σε συνεπείς δανειολήπτες. Όποιος πλήττεται από την κρίση δεν θα πρέπει να ενοχλείται.»
«Σήμερα δημοσιεύεται η ΠΝΠ που μας δίνει εργαλεία για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδιας. Επάρκεια υφίσταται. Όλες οι παραγγελίες [αντισηπτικά] είχαν παραδοθεί από χθες αλλά μέχρι το απόγευμα υπήρχαν ελλείψεις»
«Τα πρώτα πρόστιμα θα επιβληθούν στους κερδοσκόπους»

http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: