26 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Θετικός ο πρίγκιπας Κάρολος

Ο πρίγκιπας Κάρολος, διάδοχος του βρετανικού θρόνου, διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορονοϊό, μεταδίδει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV. «Δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε από ποιον κόλλησε τον κορονοϊό ο Πρίγκιπας καθώς τις τελευταίες εβδομάδες είχε πολλές συναντήσεις στο πλαίσιο του ρόλου του».

Η σύζυγός του, Καμίλα, έκανε το τεστ και βγήκε αρνητικό όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ.
Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι καλά στην υγεία της σύμφωνα με την dailymail και σε στενή ιατρική παρακολούθηση, καθώς είχε δει τον γιο της λίγες ώρες πριν εμφανίσει τα συμπτώματα. Ο 71χρονος βρίσκεται σε απομόνωση στο Balmoral Castle στη Σκωτία μαζί με την Καμίλα.

Ο Κάρολος εμφάνισε συμπτώματα την επόμενη ημέρα από την συνάντησή του με τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον Covid-19. Οι δύο άνδρες είχαν καθίσει απέναντι στην εκδήλωση της WaterAid στο Λονδίνο στις 10 Μαρτίου. Εκπρόσωπος του Clarence House δήλωσε 'Ο πρίγκιπας Κάρολος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό έπειτ από τεστ. Έχει ήπια συμπτώματα και εκτός αυτών είναι καλά στην υγεία του και συνεχιζει να εργάζεται από το σπίτι τις τελευταίες ημέρες".

"Η Δούκισσα της Κορνουάλης επίσης έκανε το τεστ αλλά είναι αρνητικό. Σύμφωνα με τις ιατρικές οδηγίες και τις οδηγίες της κυβέρνησης, ο πρίγκιπας και η δουκισσα παραμένουν σε απομόνωση στο σπίτι στην Σκωτία" πρόσθεσε.

Αν και δεν είναι δυνατόν λόγω του μεγάλου αριθμού συναντήσεων να εντοπιστεί ποιος τον κόλλησε, σίγουρα υπάρχουν ανησυχίες ότι τον κόλλησε ο Αλβέρτος.

Ο Κάρολος βρέθηκε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ τελευταία φορά στις 12 Μαρτίου και ήδη εκφράζονται ανησυχίες για το αν κόλλησε τη μητέρα και τον πατέρα του. Μια πηγή αναφέρει στην Dailymail ότι η πιο συντηρητική εκτίμηση των γιατρών του είναι ότι ο πρίγκιπας μπορούσε να μεταδώσει την ασθένεια από τις 13 Μαρτίου, δηλαδή 24 ώρες μετά την συνάντησή του με την Ελισάβετ.


Η Μέγκαν απαγορεύει στον Χάρι να επιστρέψει στη Βρετανία

Η Μέγκαν Μαρκλ απαγόρευσε στον πρίγκιπα Χάρι να ταξιδέψει και κυρίως να μην επιστρέψει στη Βρετανία ώστε να δει τον άρρωστο πατέρα του, αναφέρει πηγή στο DailyMail.com.

Σύμφωνα με τις πηγές η Δούκισσα του Σάσεξ είπε στον Χάρι πως υπό οποιεσδήποτε συνθήκες δεν συμφωνει να ταξιδέψει ο Χάρι οπουδήποτε. "Η Μέγκαν είπε ότι ο Χάρι είναι σε επικοινωνία με τον μπαμπά του. Φυσικά είναι αναστατωμένος. 

Είπε ότι και οι δύο έχουν αναστατωθεί γιατί έχουν μάθει να προσφέρουν και θέλουν να κάνουν πολλά περισσότερα για να βοηθήσουν. Ο Χάρι είδε τελευταία φορά τον πατέρα του νωρίτερα μέσα στον μήνα όταν βρέθηκαν στη λειτουργία για την Ημέρα Κοινοπολιτείας στις 9 Μαρτίου

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: