18 Μαρτίου 2020

Η Τουρκία κλείνει τα σύνορα με Ελλάδα και Βουλγαρία

Την απόφαση να κλείσει τα χερσαία σύνορα με Ελλάδα και Βουλγαρία πήρε η Τουρκία, όπως μεταδίδουν ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η τουρκική κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σ' αυτή την κίνηση προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Από απόψε στις 00:00 θα δεν επιτρέπεται η είσοδος, αλλά ούτε κι η έξοδος ταξιδιωτών από το Παζάρκουλε και τα Ύψαλα όσον αφορά στην Ελλάδα, ενώ έχουν σταματήσει όπως είναι λογικό και τα θαλάσσια ταξίδια από και προς την Τουρκία.

Αντίθετα, όμως, δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στις εμπορευματικές μεταφορές στις συνοριακές πύλες. Οι εμπορικές συνεργασίες θα συνεχιστούν με τις διαδικασίες που έχει καθορίσει το Υπουργείο Υγείας και Εμπορίου της Τουρκίας.

Θυμίζουμε πως την Τρίτη (17/3) η Τουρκία ανακοίνωσε τον πρώτο νεκρό από τον κορονοϊό. Η επιβεβαίωση του θανάτου ήρθε από τον Τούρκο υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, οποίος ανακοίνωσε ότι πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 89 ετών.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο 89χρονος είχε έρθει σε επαφή με Κινέζο υπάλληλο, που εργάζονταν στην Κίνα. Παράλληλα ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα υπερδιπλασιάστηκε και ανέρχεται πλέον σε 98, από 47 που ήταν τη Δευτέρα.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: