31 Μαρτίου 2020

Ολική απαγόρευση κυκλοφορίας σε πέντε Δήμους

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.
Όπως είπε, η κοινότητα Μεσοποταμίας του Δήμου Καστοριάς μπαίνει σε καραντίνα με απαγόρευσης κυκλοφορίας.
Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει για τους Δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου Ξάνθης και Μύκης από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το επόμενο πρωί.
Παράλληλα, σε αυτούς τους Δήμους, αναστέλλεται η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση μετακίνησης. Η παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που είναι σε ανάγκη, θα γίνεται μόνο από τις δημοτικές αρχές.
Οι ιδιοκτήτες των κατοικιδίων σε αυτούς τους δήμους, μπορούν να τα βγάζουν μόνο για 15 λεπτά πέριξ της οικίας, ενώ αναστέλλεται η κίνηση για σωματική άσκηση των κατοίκων.
Στα σούπερ μάρκετ των παραπάνω δήμων, προβλέπεται να υπάρχει ένας πελάτης ανά 20 τετραγωνικά.
Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως ο "Απρίλιος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος μήνας, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα". Προειδοποίησε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει "όλα τα αναγκαία μέτρα".
Επανέλαβε πως "στη Θεσσαλονίκη αποφασίστηκε περιορισμός κίνησης μετά από εισήγηση των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών και θα έχει διάρκεια για 14 ημέρες".
Για τις εικόνες συνωστισμού έξω από τις τράπεζες είπε πως είναι "απαράδεκτη εικόνα αυτή που είδαμε σήμερα έξω από τις τράπεζες. Σε πολλές περιπτώσεις παρενέβη η αστυνομία αλλά δεν γίνεται δίπλα σε κάθε απερίσκεπτο πολίτη να υπάρχει και ένας αστυνομικός".
Ακόμη ανακοίνωσε πως έγινε προσωρινή αναστολή για δύο λαϊκές αγορές του δήμου Ιλίου για λόγους μη τήρησης των κανόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: