6 Μαρτίου 2020

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Για την ώρα καλά πάμε με τον κορονοϊό. Ψύχραιμοι οι Έλληνες, δεν έπεσαν στην υστερία της μάσκας, ούτε στο άδειασμα ραφιών των σούπερ μάρκετ, όπερ σημαίνει ταπί και ψύχραιμοι.
**
Στο μέτωπο του Έβρου καλά πάμε, άφθονος ηρωισμός, σε γνωρίζω από την κόψη, φυλάμε Θερμοπύλες, προστατεύουμε τους συμμάχους.
**
Και αυτοί τι κάνουν; Συμβολικές κινήσεις, πάρτε 10-20-50 συνοριοφύλακες, τόσους όσους στέλνουν στα γήπεδα κάθε Κυριακή να’χουμε να λέμε.
**
Μήπως έτσι δεν έκαναν οι Ενετοί και οι Γενοβέζοι όταν έπεσε η Πόλη; Έστειλαν γαλέρες και γύρισαν άπρακτες.
**
Θα ενισχύσουν λέει τη Frontex. Μήπως τόσα χρόνια δεν τους είχαμε στο Αιγαίο κι αυτούς και το ΝΑΤΟ; Πολύ φοβάμαι ότι θα αναγκαστούμε να φυλάμε τα σύνορα και από αυτούς.
**
Μας δίνουν 350 εκ. ευρώ για τα πρώτα έξοδα. Πάρτε σωπάστε, μη καλείτε Σύνοδο Κορυφής. Μέρκελ. Εσύ Τουρκία πάρε φραστ 600 εκατομμύρια και μια αρμάδα υποβρύχια. Εσύ Κυριάκο ένα ελικόπτερο και πολύ σου είναι.
**
Πήγε πρόσφατα ο Ερντογάν στη Μόσχα, ούτε χειραψία δεν έκανε στον Πούτιν και κάτι πήρε, τουλάχιστον μια εκεχειρία. Πήγε και ο Κυριάκος στον Τραμπ, βάρεσε δέκα προσοχές σαν πεζοναύτης, σαράντα υποκλίσεις σαν γιαπωνέζα γκέισα και πήρε ένα χάιδεμα στην πλάτη.
**
Είδα και τον Ιερώνυμο στον Έβρο. Προφανώς πήγε να εμψυχώσει στρατό και ακρίτες, να ευλογήσει τα όπλα. Σώσον κύριε τον λαό σου και νίκας τοις βασιλεύσι. Τα περί φιλαλληλίας στο ράφι. Αν θέλεις να κάνεις δουλειά Σεβασμιώτατε, πήγαινε στον Πατριάρχη, αφύπνισέ τον, αφήστε τις γκρίνιες με το πατριαρχείο της Μόσχας, πηγαίνετε στον Πάπα, αναλάβετε ειρηνευτική δράση γιατί σε λίγο λόγω Ισλάμ θα μείνετε άνεργοι.
**
Όμως τι να πω, έχετε σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθείτε. Τα υποχρεωτικά θρησκευτικά στα σχολεία, ότι ο εκκλησιασμός και η Θεία Μετάληψη δεν «βλάπτουν» ενόψει του κορωνοϊού λόγω Θείας Χάριτος. Προσαρμοσθείτε γιατί το ποίμνιο εξελίχθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: