22 Απριλίου 2020

0 Εφιάλτης δίχως τέλος: Πάνω από 2.700 νεκροί στις ΗΠΑ σε ένα 24ωρο

Ασθενής 31: Η 61χρονη με κοροναϊό που κόλλησε πάνω από 1000 άτομα ...
Ενώ χθες, Τρίτη ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό έδωσε μια ελπίδα στους Αμερικανούς ότι προχωρούν επιτέλους σε ύφεση της πανδημίας ήρθε ο σημερινός τραγικός απολογισμός να προσγειώσει ανώμαλα. Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ αυξήθηκε αλματωδώς χθες Τρίτη, καθώς άλλοι 2.751 ασθενείς υπέκυψαν.
Πρόκειται για έναν από τους βαρύτερους ημερήσιους απολογισμούς που έχουν καταγραφεί στη χώρα που έχει χτυπηθεί περισσότερο από την πανδημία. Την προηγουμένη, στις ΗΠΑ είχαν καταγραφεί 1.433 θάνατοι εξαιτίας του COVID-19. Η χώρα ξεπέρασε εξάλλου το όριο των 800.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με σχεδόν 40.000 νέα να καταγράφονται από τη Δευτέρα στις 20:30 (τοπική ώρα ως χθες την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου της Βαλτιμόρης, που ανανεώνονται συνεχώς.

Με βάση τους επίσημους απολογισμούς που ανακοινώνονται από τις κυβερνήσεις, οι ΗΠΑ είναι μακράν η χώρα που θρηνεί τους περισσότερους θανάτους (44.845· το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, βασιζόμενο σε δική του καταμέτρηση, μετέδωσε νωρίτερα πως ξεπέρασαν τους 45.000) και επίσης καταγράφει τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα (πάνω από 820.000).

Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει κατηγορήσει επανειλημμένα την Κίνα πως δίνει ψευδείς απολογισμούς και θεωρεί ότι, στην πραγματικότητα, οι νεκροί είναι περισσότεροι στη χώρα όπου άρχισε η πανδημία από ό,τι στις ΗΠΑ. Περίπου 75.000 Αμερικανοί έχουν αποθεραπευτεί.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, στις ΗΠΑ είχαν καταγραφεί δύο πολύ βαρείς ημερήσιοι απολογισμοί (πάνω από 3.800 και πάνω από 4.500 νεκροί) αλλά αυτό οφειλόταν εν μέρει στο ότι προστέθηκαν στα θύματα εκατοντάδες θάνατοι που «πιθανόν συνδέονταν» με την COVID-19, αλλά δεν είχαν συμπεριληφθεί στα επίσημα δεδομένα ως εκείνη τη στιγμή. Το προηγούμενο μακάβριο παγκόσμιο ρεκόρ είχε επίσης καταγραφεί στις ΗΠΑ, με πάνω από 2.500 θανάτους την 15η Απριλίου.

Οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ξεπέρασαν τους 45.000, με άλλα λόγια διπλασιάστηκαν μέσα σε κάτι περισσότερο από μία εβδομάδα, ενώ τα κρούσματα μόλυνσης στη χώρα έχουν πλέον ξεπεράσει τα 800.000, αποκαλύπτει καταμέτρηση του Reuters. Οι ΗΠΑ είναι — μακράν της δεύτερης — η χώρα όπου έχει επιβεβαιωθεί ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2: είναι τετραπλάσιος από αυτόν της Ισπανίας, της χώρας που ακολουθεί στον κατάλογο. Παγκοσμίως, οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό ξεπέρασαν τα 2,5 εκατομμύρια χθες Τρίτη· στη βόρεια Αμερική εντοπίζεται περί το ένα τρίτο των κρουσμάτων. Οι θάνατοι από την ασθένεια COVID-19 αυξήθηκαν κατά 2.600 και πλέον στις ΗΠΑ χθες Τρίτη, ενώ ορισμένες πολιτείες δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιήσει απολογισμούς.

Στο Νιού Τζέρσι, στην Πενσιλβάνια και στο Μίσιγκαν ανακοινώθηκαν οι βαρύτεροι απολογισμοί θυμάτων μέχρι σήμερα, με πάνω από 800 νεκρούς σε καθεμία από τις τρεις πολιτείες. Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα, καταγράφηκαν 481 νέοι θάνατοι.

Ο υψηλότερος αριθμός θανάτων στις ΗΠΑ εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού καταγράφηκε την 15η Απριλίου, όταν είχαν φθάσει τους 2.806.

Τα κρούσματα μόλυνσης στις ΗΠΑ πλέον ξεπερνούν τα 809.000 (+23.000).

Τα νέα κρούσματα μοιάζουν να μειώνονται αυτή την εβδομάδα, καθώς δεν ξεπερνούν τα 30.000 τις τελευταίες τρεις ημέρες. Ο υψηλότερος αριθμός επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 είχε καταγραφεί την 4η Απριλίου, όταν είχαν ανέλθει σε 35.392.

Δεν υπάρχουν σχόλια: