1 Απριλίου 2020

Ενας(1) νεκρός σήμερα και 81 τα νέα κρούσματα – Συνολικά 50 οι νεκροί και 1.415 τα περιστατικά στη χώρα μας

Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα, Τρίτη 31 Μαρτίου, είναι 81 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1.415, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του εκπρόσωπου του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.
Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, εντοπίστηκαν επιπλέον 20 άλλα κρούσματα στο πλήρωμα κρουαζιερόπλοιου, του οποίου οι 380 και πλέον επιβάτες έχουν ελεγχθεί και αναμένονται τα αποτελέσματα. Συμπεριλαμβάνοντας τα κρούσματα που εντοπίζονται στο πλοίο, το σύνολο των περιστατικών στην Ελλάδα ανέρχεται σε 1.415.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 90 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ έξι έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε έναν νέο θάνατο από κορωνοϊό στην Ελλάδα και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 50. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 72 έτη, και πάνω από το 94% είχαν υποκείμενο νόσημα. Εκ των θανόντων οι 38 είναι άνδρες και οι 12 γυναίκες.

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα έχουν γίνει 17.350 εργαστηριακά τεστ.

Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη, ενώ οι περισσότεροι από τους μισούς, το 57%, έχουν υποκείμενο νόσημα. Οι 14 εξ αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

«Θεωρητικά κανείς μας δεν είναι άτρωτος. Αρκεί να μην αρρωστήσουμε όλοι μαζί», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.

Σε καραντίνα κοινότητα στην Έδεσσα

Σε καραντίνα τίθεται η κοινότητα Φούστανη, στον δήμο Εξαπλατάνου στην Έδεσσα από σήμερα τετάρτη στις 20:00 μ.μ και για 14 ημέρες, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Αναφερόμενος σε «κάποιους λίγους που μιλούν για αυστηρό ύφος», είπε επικαλούμενος τον πρωθυπουργό ότι «είμαστε μια δημοκρατία της πειθούς» και σημείωσε πως την ηθική της ατομικής ευθύνης την έχουμε κάνει όλοι πράξη και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε όση άδικη κριτική κι αν δεχθούμε».

Επισήμανε οι συνεχείς εκκλήσεις και προειδοποιήσεις και η αυστηρότητά μας είναι για τους κάποιους λίγους συμπολίτες που αδιαφορούν, που θέτει με τόση απερισκεψία σε κίνδυνο όλη αυτή την τεράστια προσπάθεια, υποδειγματική για πολλές χώρες. Προειδοποίησε τους «ελάχιστα σε αριθμό αδιάφορους και απερίσκεπτούς που δυσκολεύονται να σκεφτούν την κρισιμότητα της κατάστασης και τον κινδύνους της δημόσιας υγείας, ότι δεν θα ανεχθούμε την ανεύθυνη στάση τους».

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών, αναγνωρίζοντας τις μέχρι σήμερα θυσίες τους και τόνισε πως «μαζί τους αγωνιζόμαστε καθημερινά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: