2 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: 120 επιβάτες του «Ελευθέριος Βενιζέλος» θετικοί στον ιό

Περισσότεροι απο 120 από τους συνολικά 385 επιβαίνοντες του πλοίου "Ελευθέριος Βενιζέλος"είναι φορείς του κορονοϊού, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα στα δείγματα που πήραν απο όλους τους ταξιδιώτες και το πλήρωμα, τα στελέχη του ΕΟΔΥ που βρέθηκαν στο πλοίο, το οποίο έχει νοικιάσει η τουρκική εταιρεία.
Οι τουρκικές Αρχές δεν δέχονται επιστροφή του πλοίου σε τουρκικό λιμάνι, ενώ υπάρχει απο ημέρες αίτημα για να δέσει το πλοίο σε ελληνικό λιμένα, χωρίς να του έχει δοθεί άδεια. Οι αρμόδιοι φορείς συνεδριάζουν λόγω των νέων δεδομένων για να αποφασιστεί τι θα γίνει με τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου.

Όπως ενημέρωσε κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, το πλοίο ξεκίνησε από το Τσεσμέ της Τουρκίας στις 7 Μαρτίου για την Ισπανία, ενώ προοριζόταν για πλωτό ξενοδοχείο, με την Τουρκία να αρνείται την επιστροφή του στις 23 Μαρτίου. Έτσι, κατέληξε στον Πειραιά, η Πολιτική Προστασία μαζί με αρμόδια μονάδα διαχείρισης του Υπουργείου Εξωτερικών είχε ξεκινήσει τη διαδικασία επαναπατρισμού για τους επιβάτες του. 

Στις 29 Μαρτίου και μία μέρα πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας του επαναπατρισμού των επιβατών, υπήρξε ενημέρωση από το Ινστιτούτο Παστέρ για το θετικό κρούσμα κορονοϊού σε έναν 73χρονο Ελβετό, μέλος του πληρώματος, που εμφάνισε συμπτώματα στις 26/3 και λόγω της επιβάρυνσης της κατάστασής του μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: