21 Απριλίου 2020

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατο του 14χρονου

Ευθύνες στη διαχειρίστρια εταιρεία της Διώρυγας Κορίνθου για τη μη λήψη μέτρων, εξαιτίας των οποίων βρήκε τραγικό θάνατο τη Μ. Πέμπτη ο 14χρονος Βαγγέλης Τσάκωνας, επιρρίπτει πολίτης σε μήνυσή του που κατέθεσε στην αρμόδια Εισαγγελία.

Στην υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου προχώρησε ο πλωτάρχης ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης για τον θάνατο του 14χρονου αγοριού που το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, την ώρα που έπαιζε με φίλους του, έπεσε στο κενό της Διώρυγας Κορίνθου από ύψος περίπου 60 μέτρων.

Ειδικότερα, στη μηνυτήρια αναφορά που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου ο μηνυτής αναφέρει ότι στις όχθες της Διώρυγας και ειδικά σε κατοικημένες περιοχές δεν υπάρχουν μέτρα ασφαλείας, δεν υπάρχουν προστατευτικές μπάρες, ούτε ενδεικτικές προειδοποιητικές και απαγορευτικές πινακίδες σήμανσης και προσέλευσης σε επικίνδυνη περιοχή, ζητώντας τη διερεύνηση ευθυνών για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι η «Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου Α.Ε.», που διαχειρίζεται τη Διώρυγα του Ισθμού, όφειλε να έχει λάβει όλα τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα, όπως είναι η περίφραξη, η σηματοδότηση με απαγορευτικές πινακίδες, καθώς και οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέτρο για τη μη δυνατότητα προσέγγισης ανθρώπων, στις άκρες της διώρυγας και από τι δύο πλευρές της.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης ο 14χρονος έκανε βόλτα με ποδήλατο στην περιοχή Γαλότα στα Ίσθμια και σταμάτησε να παίξει μπάλα με τους φίλους του. Κάποια στιγμή η μπάλα ξέφυγε και έτρεξε να την πιάσει, ενώ οι φίλοι του του φώναζαν να σταματήσει. Τότε το παιδί γλίστρησε και πέφτοντας χτύπησε το κεφάλι του στο χώμα, το οποίο υποχώρησε με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό από ύψος περίπου 60 μέτρων και να βρει τραγικό θάνατο.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: