17 Απριλίου 2020

17 Απρ 2020: Ποιοι μακροχρόνια άνεργοι θα πάρουν τα 400 ευρώ. Δημοσιεύθηκε η απόφαση

Με την με Αριθμ. οικ. 15687/282 ΚΥΑ εγκρίνεται η χορήγηση από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους τετρακοσίων ευρώ (400,00 €) σε κάθε μη επιδοτούμενο μακροχρόνια άνεργο, εγγεγραμμένο στο Μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, που απέκτησε την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου από 1/4/2019 και μετά και διατηρεί την ιδιότητα αυτή μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας.
Η καταβολή της παραπάνω οικονομικής ενίσχυσης γίνεται μετά από οίκοθεν έλεγχο στο Μητρώο εγγεγραμμένων μη επιδοτούμενων μακροχρόνια ανέργων από τις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, σύμφωνα τα οριζόμενα στην προηγούμενη παράγραφο.

Η καταβολή της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης γίνεται εφόσον από τον οίκοθεν έλεγχο του ΟΑΕΔ διαπιστώνονται για κάθε δικαιούχο τα παρακάτω στοιχεία

α) Το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το Μητρώνυμο.

β) Ο αριθμός αστυνομικής ταυτότητας ή ο αριθμός διαβατηρίου προκειμένου περί αλλοδαπών.

γ) Ο αριθμός Μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

δ) Ο αριθμός φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).

ε) Ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και ο διεθνής αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).

Σε περίπτωση έλλειψης των στοιχείων ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού και IBAN, οι δικαιούχοι οφείλουν να καταχωρήσουν τα ως άνω στοιχεία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ εντός χρονικού διαστήματος που θα ορίσει ο ΟΑΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: