22 Απριλίου 2020

Κοροναϊός : Δριμύ «κατηγορώ» από τους συγγενείς του 35χρονου – Μας έλεγαν ότι πρόκειται για ίωση, να μείνουμε σπίτι


Συγκλονίζει η πεθερά του 35χρονου άνδρα που έχασε τη ζωή του από κοροναϊό στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης.

Η ίδια, μιλώντας στον ΑΝΤ1 περιέγραψε το πώς από τη μία ημέρα στην άλλη η υγεία του άτυχου 35χρονου επιδεινώθηκε, τονίζοντας παράλληλα ότι όταν τηλεφωνούσαν σε γιατρούς είτε ιδιώτες είτε σε κέντρα υγείας, η μόνη απάντηση που λάμβαναν όταν τους έλεγαν για τον πυρετό ήταν να καθίσουν στο σπίτι και ότι πρόκειται για ίωση.
«Όταν πήραμε τον ΕΟΔΥ μας είπαν περιμένετε μοιάζει με ίωση. Ο ΕΟΔΥ για μένα πρέπει να είναι ανεύθυνοι, δεν ξέρουν τις τους γίνεται. Καθίστε στο σπίτι, μόνο αυτό λένε».

Πώς επιδεινώθηκε η κατάσταση του από μέρα σε μέρα

Όπως εξήγησε ο γαμπρός της μπήκε στο νοσοκομείο την Μεγάλη Τετάρτη και έκανε το πρώτο τεστ την ίδια μέρα και τα αποτελέσματα βγήκαν την Πέμπτη. «Μπήκε στο με 38 πυρετό και 95 ήταν ο κορεσμός του. Περπατώντας μπήκε μέσα και τον βγάλαμε με την κάσα. Την επόμενη ημέρα η αξονική έδειξε ότι έχει μία πολύ βαριά πνευμονία και στα δύο του τα πνευμόνια, ενώ βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα που δείχνουν ότι είναι αρνητικός» δήλωσε η πεθερά του θύματος.
Την Παρασκευή στον 35χρονο έγινε και δεύτερο τεστ για τον κοροναϊό που και αυτό βγήκε αρνητικό. Ωστόσο, το βράδυ της ίδιας μέρας τους ενημέρωσαν ότι ο 35χρονος θα μεταφερθεί στην εντατική γιατί επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του και το οξυγόνο έπεσε το 88. Τελικά, στον άνδρα έγινε και τρίτο τεστ το οποίο βγήκε την Δευτέρα και έδειξε ότι είναι θετικός στον κοροναϊό.

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση η σύζυγός του

Η σύζυγος του 35χρονου βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση, υπό την επήρεια ηρεμιστικών, όπως αποκάλυψε η μητέρα της, η οποία φροντίζει το μόλις 1.5 έτους κοριτσάκι του ζευγαριού.
Η γυναίκα εξέφρασε και τον προβληματισμό της για την υγεία της ίδιας, της κόρης της αλλά και της εγγονής της, καθώς όπως είπε, ακόμα δεν έχει επικοινωνήσει κανείς μαζί τους για να υποβληθούν και οι τρεις τους σε τεστ. «Το σπίτι μου έχει κλείσει. Ακόμα δεν μας έχουν πάρει να κάνουμε το τεστ» είπε χαρακτηριστικά η ίδια.

Τσιόδρας: Τρεις εκδοχές για το τι μπορεί να συνέβη

Στο θάνατο του 35χρονου άνδρα από τη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης για τον κοροναϊό και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.
Αναφερόμενος στην περίπτωση του 35χρονου, ο κύριος Τσιόδρας παραδέχτηκε ότι «δυστυχώς καταγράφονται και θάνατοι σε νεαρούς συμπολίτες μας χωρίς να έχουν άλλα προβλήματα υγείας». Ο Σ. Τσιόδρας παρέθεσε και στοιχεία που αφορούν τους θανάτους στη χώρα μας τονίζοντας ότι κανένας θάνατος δεν έχει καταγραφεί σε παιδιά ηλικίας 0-17 των ενώ έχουν καταγραφεί μόλις 2 θάνατοι σε νέους 18-39 ετών και 29 θάνατοι σε ανθρώπους ηλικίας 40-64 ετών.
Ο ίδιος εξήγησε ότι ο θάνατος σε νέους ανθρώπους έχει παρατηρηθεί και σε άλλες σοβαρές πνευμονίες που προκαλούνται από τον πνευμονιόκοκκο και τη γρίπη. Παραδέχθηκε ότι παραμένει αναπάντητο το ερώτημα γιατί καταλήγουν οι νέοι άνθρωποι από τις επιπλοκές τέτοιων ιών και εξήγησε τι μπορεί να συμβαίνει: «Ίσως να είχαν άλλα υποκείμενα νοσήματα τα οποία δεν γνώριζαν.
Σε κάποιες περιπτώσεις μένουμε με αναπάντητο το ερωτηματικό τι συνέβη και πως συνέβη. Κάποιοι πιστεύουν ότι η αντίδραση του οργανισμού μπορεί να είναι χειρότερη αν εκτεθείς περισσότερο στον ιό. Για παράδειγμα, αν ένας ασθενής που νοσεί βήξει δίπλα μου έχει μεγάλες ποσότητες του ιού τις οποίες θα εισπνεύσω. Επίσης, άλλοι υποστηρίζουν την προδιάθεση σε μια συγκεκριμένη νόσο και μάλιστα γίνονται μελέτες που εξετάζουν αν κάποιοι είναι πιο ευάλωτοι στον κοροναϊό».
Μια τρίτη εκδοχή, όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, είναι αυτή της πολυσυστηματικής μορφής στα σοβαρά περιστατικά που αφορά τον πνεύμονα και την καρδιά. Είναι αυτό που ονομάζουμε ιογενή σήψη, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας, και μπορεί σε κάποιους νέους να οδηγήσει σε κατάρρευση είτε έχουν καλό είτε αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.
Τέλος, ο κύριος Τσιόδρας προσπαθώντας να δικαιολογήσει τους θανάτους σε νέους, αναφέρθηκε σε κάτι πρωτόγνωρο ακόμη και για τους ίδιους τους επιστήμονες που παρατηρείται και στη χώρα μας: «Κάποιοι σοβαρά ασθενείς που έχουν χαμηλά επίπεδα οξυγόνου δεν έχουν τόσο σοβαρή δύσπνοια και μπορούν ακόμη και να μιλούν στα τηλέφωνά τους, έχουν αυτήν τη σιωπηρή χαμηλή οξυγόνωση, φθάνουν στα τελικά στάδια της ανεπάρκειας των πνευμόνων». Αυτή μπορεί να είναι ακόμη μια η εξήγηση για αυτούς τους γρήγορους και περίεργους θανάτους από τον κοροναϊό σε νέους.

Μέτρα στη γειτονιά που ζούσε ο 35χρονος

Στην εκπομπή «MEGA Mag» μίλησε ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης για την υπόθεση του θανάτου του 35χρονου άνδρα από κοροναϊό.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος, σύμφωνα με την έως τώρα ενημέρωση η ο άνδρας ήταν παντρεμένος και είχε ένα παιδί 1,5 ετών.
Η οικογένεια δεν είχε πολλές επαφές με τη γειτονιά, επομένως δε χρειάζεται πανικός, επεσήμανε ο δήμαρχος.
Στην περιοχή έχουν ήδη ληφθεί κάποια μέτρα, ενώ η Δήμος σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα προχωρήσει στην απολύμανση όλου του οικοπέδου και των εσωτερικών χώρων αυτών, όπου κατοικούσε ο άτυχος άνδρας.
Ο δήμος έχει διατυπώσει την αμέριστη υποστήριξή του τόσο στην οικογένεια όσο και στις προσπάθειες του ΕΟΔΥ με παροχή εξοπλισμού και προσωπικού εάν αυτό χρειαστεί.
Τέλος, ο δήμαρχος συνέστησε ψυχραιμία, σοβαρότητα και υπευθυνότητα σε όλους τους Έλληνες.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: