22 Απριλίου 2020

Δήμος Κατερίνης - Βοήθεια στο σπίτι: Πόρτα - πόρτα 680 πακέτα με τρόφιμα πρώτης ανάγκης σε απόρους & ευπαθείς ομάδες

680 πακέτα τροφίμων σε δημότες που δέχονται βοήθεια στο σπίτι, παρέλαβε ο Δήμος Κατερίνης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων προστασίας ευπαθών ομάδων από την πανδημία, βάσει των σχετικών πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.
Ειδικότερα, σε άπορους και οικονομικά αδύναμους συνδημότες, θα διατεθούν άμεσα μεταξύ άλλων ελαιόλαδο, αλεύρι, αλάτι, γάλα διαρκείας, όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι κ.α. Τα πακέτα βάρους 13,5 κιλών έκαστο, παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Τσιαλός. Η διανομή των τροφίμων θα γίνει τόσο από τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», όσο και από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν.Πιερίας.
Πρόκειται για πρωτοβουλία - συνέχεια της επέκτασης του δικτύου για την παροχή κατ’ οίκον υπηρεσιών, που ανταποκρινόμενος στις πρωτόγνωρες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας λόγω της πανδημίας, υλοποιεί ο Δήμος Κατερίνης (μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»), στηρίζοντας έμπρακτα όχι μόνο τους ενταγμένους στο πρόγραμμα, αλλά και  όλους όσοι είναι ηλικιωμένοι, ηλικιωμένες ή όσους/ες ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και οικονομικά αδύναμους.
«Εν μέσω της πανδημίας ο Δήμος Κατερίνης εδραιώνει και ενισχύει δράσεις που προσφέρουν ανακούφιση σε ευάλωτους συνδημότες μας. Ευχαριστώ όλους αυτούς τους φορείς, τους εθελοντές, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους,  οι οποίοι με την καθημερινή τους προσφορά προσθέτουν έναν ακόμη κρίκο στη μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης που απλώνει ο Δήμος μας σε όλες τις κοινωνικές του δομές» τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: