5 Απριλίου 2020

Ακόμη δύο θάνατοι από την επιδημία στην Ελλάδα, 70 συνολικά

Δύο ακόμη συμπολίτες μας προστίθενται στον κατάλογο των νεκρών από κορονοϊό, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στους 70. πρόκειται για έναν 75χρονο άντρα από την Κέρκυρα που κατέληξε ενώ νοσηλευόταν σε κλίνη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύεται και η σύζυγός του.
Επίσης σήμερα πέθανε και μία ακόμη γυναίκα από την Καστοριά. Πρόκειται για μία 89χρονη από το χωριό Βέλος και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Σημειώνεται ότι χθες Σάββατο 4/4, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. ανακοίνωσε 60 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στα 1673.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο, είχαμε 9 καταγεγραμμένους θανάτους, φτάνοντας συνολικά 68 από την έναρξη της επιδημίας. Η μέση ηλικία ήταν τα 74 έτη και το 91% είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών. Οι 19 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 92, 72 άνδρες και 20 γυναίκες με ενδιάμεση ηλικία τα 66 έτη. Περισσότεροι από το 70% έχουν υποκείμενο νόσημα ή ηλικία πάνω από 70 έτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 10 ασθενείς έχουν εξέλθει από την εντατική.

Από το σύνολο των κρουσμάτων τα 343 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 592 αποτελούν επαφές ήδη γνωστού κρούσματος, ενώ τα υπόλοιπα είτε δεν έχουν γνωστή πηγή προέλευσης είτε ακόμη διερευνώνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: