5 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: Ξεφεύγει η κατάσταση στις ΗΠΑ – Πάνω από 8.000 νεκροί και 300.000 κρούσματα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν σήμερα το όριο των 300.000 κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με την καταμέτρηση του αμερικανικού Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.
Η πανδημία έχει σκοτώσει τουλάχιστον 8.162 ανθρώπους στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα που αναρτά στην ιστοσελίδα του το πανεπιστήμιο.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης, επίκεντρο του νέου κορονοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετρά συνολικά 3.565 θανάτους από την επιδημία με τις προβλέψεις να μην είναι ευοίωνες.

“Δεν έχουμε φθάσει ακόμη στην κορύφωση” της επιδημίας, “αλλά την πλησιάζουμε”, δήλωσε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης Άντριου Κουόμο σε συνέντευξη Τύπου, υπογραμμίζοντας ότι η αύξηση ήταν ταχύτατη στο Λονγκ ‘Αιλαντ.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης απηύθυνε σήμερα έκκληση για γενική επιστράτευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εκτιμώντας ότι χρειάζεται τη βοήθεια 45.000 επιπλέον επαγγελματιών για να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό που εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα στην μεγαλούπολη.

“Γιατρούς, νοσηλευτές, ειδικούς για την αναπνοή… όλους αυτούς που δεν είναι ήδη στη μάχη: σας χρειαζόμαστε”, δήλωσε ο Δημοκρατικός αιρετός Μπιλ ντε Μπλάζιο σε βίντεο που ανάρτησε στον λογαριασμό στο Twitter.

Το όριο των 200.000 καταγεγραμμένων κρουσμάτων στη χώρα είχε ξεπεραστεί μόλις την Τετάρτη, μια ταχεία αύξηση που έγινε ορατή από τη μεγαλύτερη διαθεσιμότητα των διαγνωστικών ελέγχων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Βγάζει το στρατό στους δρόμους για βοήθεια ο Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ ανακοίνωσε στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι χιλιάδες μέλη στρατιωτικού προσωπικού θα αναπτυχθούν σε Πολιτείες για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Θα προσθέσουμε ένα τεράστιο αριθμό στρατιωτικού προσωπικού για να βοηθήσουν», είπε το Σάββατο ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

Χίλια μέλη των ενόπλων δυνάμεων θα σταλούν στην πόλη της Νέας Υόρκης, ανάμεσά τους στρατιωτικοί γιατροί και νοσοκόμοι, πρόσθεσε.

214 θάνατοι και 12.924 κρούσματα στον Καναδά

Η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά ανακοίνωσε σήμερα ότι τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα αυξήθηκαν σε 12.924 από 11.747 που ήταν χθες, 3 Απριλίου, και οι θάνατοι ανήλθαν σε 214 από 152, βάσει των στοιχείων της υπηρεσίας αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: