2 Απριλίου 2020

Βρούτσης: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις - Τι είπε για τα 800 ευρώ

Μέχρι τις 15 του Απριλίου θα δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ στους δικαιούχους λόγω της κρίσης του κορονοϊού, είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή  , ο κ. Βρούτης είπε ότι θα μπορέσει η κυβέρνηση να αντεπεξέλθει ακόμα κι αν τραβήξει περισσότερο η ιστορία και τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία περίπτωση για μείωση μισθών μιας και «Με όλα τα μέτρα που παίρνουμε, δεν περιέχει μείωση συντάξεων ή μισθών. Τα δημοσιονομικά της χώρας δεν οδηγούν εκεί». Παράλληλα τόνισε ότι η εικόνα των στοιβαγμένων συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες θα αλλάξει, καθώς «ο στόχος για να βγάλουμε ψηφιακή σύνταξη παραμένει, αν δεν πάμε Ιούνιο θα πάμε τον Ιούλιο σίγουρα».

Για τον φόβο έκρηξης της ανεργίας ξεκαθάρισε ότι «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην μπουν λουκέτα, να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας και να υπάρξει ώθηση στην αγορά μόλις τελειώσει αυτό. Διατηρούμε καύσιμα, κρατήστε το αυτό, για να επανεκκινήσουμε την οικονομία».

Για το αν έχουν λεφτά τα ταμεία για να υπάρξει το επίδομα των 800 ευρώ για τον Μάιο και τον Ιούνιο ο κ. Βρούτσης είπε ότι «Έχουμε εξαγγείλει ότι η περίμετρος των επιχειρήσεων θα μεγαλώσει και το 85% μπαίνει σήμερα κάτω από την ομπρέλα των 800 ευρώ. Αν συνεχιστεί θα διευρυνθεί το 800άρι».

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: