7 Απριλίου 2020

Σήμερα στις 9 το βράδυ δεκάδες αερόστατα θα στολίσουν τον ουρανό της Κατερίνης


Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας στηρίζει τον αγώνα των Νοσοκομειακών Γιατρών και ευχαριστεί το υγειονομικό προσωπικό του Κρατικού Νοσοκομείου Κατερίνης, των ΤΟΜΥ, του ΕΚΑΒ και των Κέντρων Υγείας του Ν. Πιερίας.

Σήμερα, στις 7 Απριλίου 2020, Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την Υγεία, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας δηλώνει παρόν στον αγώνα κατά της πανδημίας έχοντας σε πλήρη λειτουργία τις κοινωνικές της δομές στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης και ενώνει την φωνή της με την ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και τα πρωτοβάθμια σωματεία των δημοσίων νοσοκομείων, τα οποία, στην τρέχουσα πρωτοφανή συγκυρία της πανδημίας COVID-19, ορθά απαιτούν:

- έκτακτη χρηματοδότηση του ΕΣΥ,
- άμεση διασφάλιση όλων των αναγκαίων κλινών ΜΕΘ
- μαζικούς και μόνιμους διορισμούς όλου του αναγκαίου υγειονομικού προσωπικού
- δωρεάν διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου (tests) σε μαζική κλίμακα

Είναι πλέον σε όλους μας σαφές πως μόνο ένα ενισχυμένο και ασφαλές Δημόσιο Σύστημα Υγείας, το οποίο δεν βασίζεται σε εθελοντές, χειροκροτήματα και μισθωμένα ΜΜΕ, μπορεί να σταθεί δίπλα στον απλό πολίτη.

Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για άσκηση κριτικής, αντιπαραθέσεις και διαπληκτισμούς. Για την ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων, τα ΣΔΙΤ και την παραχώρηση εθνικού πλούτου σε ιδιώτες, θα μιλήσουμε μετά την υγειονομική κρίση.

Σήμερα συμπαραστεκόμαστε σε όλους αυτούς που το ελληνικό κράτος τους έστειλε στην πρώτη γραμμή της μάχης για να πολεμήσουν τον αόρατο εχθρό χωρίς όμως να τους προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια.

Σήμερα ενώνουμε τις φωνές μας για να μην πληρώσουν οι λαοί τον λογαριασμό της πανδημικής κρίσης και χρησιμοποιηθεί η τελευταία ως άλλοθι νέων βάρβαρων μέτρων.

Συνδημότισσες και συνδημότες,

η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας σας καλεί, σήμερα στις 09:00 βράδυ, να βγείτε στα μπαλκόνια σας και να κοιτάξετε ψηλά. Ένα μεγάλο και πανέμορφο φεγγάρι θα στολίσει απόψε τον νυχτερινό ουρανό, κι εμείς, από την αυλή του Καπνικού Σταθμού, θα πετάξουμε δεκάδες αερόστατα για να εκφράσουμε, με τον δικό μας τρόπο, την ευγνωμοσύνη μας σε όλους στους εργαζόμενους του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας.

Είμαστε δίπλα τους και τους στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις!

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των υγειονομικών και καλούμε την πολιτεία εδώ και τώρα να ενισχύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: