8 Απριλίου 2020

Στην εντατική ο Τζόνσον - Άλλοι 936 νεκροί σε μια ημέρα στη Βρετανία

Πέρασαν τους 7.000 οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Βρετανία. Πάνω από 55.000 τα κρούσματα. Αγωνία για την υγεία του Μπόρις Τζόνσον.


Την ώρα που στην Βρετανία ανυπομονούν – κι όμως – να λήξουν οι απαγορεύσεις η χώρα παραμένει χωρίς πρωθυπουργό αφού ο Μπόρις Τζόνσον είναι στην εντατική και οι νεκροί από κορονοϊό σε μια ημέρα έφτασαν του 936!

Συνολικά οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Βρετανία φτάνουν τους 7.095.

Το βρετανικό ΕΣΥ επιβεβαίωσε ότι 828 άνθρωποι πέθαναν από κορονοϊό σε νοσοκομεία με τις ηλικίες τους να κυμαίνονται από 22 έως 103 ετών.

Στην Σκωτία 77 νεκροί από κορονοϊό σε μια ημέρα και 336 κρούσματα.

Και στην Ουαλία άλλα 284 κρούσματα κορονοϊού και 33 νεκροί. Πέντε νεκροί και στην Βόρεια Ιρλανδία.

Η κατάσταση του Μπόρις Τζόνσον

Την ίδια ώρα εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε ότι «Ο πρωθυπουργός είναι κλινικά σταθερός και ανταποκρίνεται στην θεραπεία. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του νοσοκομείο Σεν Τόμας στο Λονδίνο». Ο εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι ο Μπόρις Τζόνσον είναι σε καλή διάθεση.

Νωρίτερα, βρετανικά ΜΜΕ είχαν μεταδώσει ότι ο Τζόνσον ήταν απύρετος και όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν μπορεί να εργαστεί αλλά είναι σε επαφή με τους συνεργάτες του.

Αυτό όμως για το οποίο έχει συζητηθεί πολύ και έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις είναι το γεγονός ότι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Τζόνσον από την ημέρα που διαγνώσθηκε με κορονοϊό μέχρι την εισαγωγή του στο νοσοκομείο και στην εντατική δεν είχε ούτε μια φορά δεχθεί επίσκεψη από τον γιατρό του όσο ήταν σε καραντίνα, αλλά συμβουλές μόνο μέσω βιντεοκλήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: