5 Απριλίου 2020

Καιρός: Χειμωνιάτικο σκηνικό με καταιγίδες, κρύο και χιόνια

Ο καιρός παραμένει και σήμερα Κυριακή  σε χειμωνιάτικο σκηνικό με τις καταιγίδες, το κρύο, τα χιόνια και τους θυελλώδεις ανέμους να μας ταλαιπωρούν.
Ο καιρός μπορεί να παρουσιάσει ύφεση στη δυτική Ελλάδα, αλλά στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε ισχυρές βροχές και κατά τόπους καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, κατά τόπους πυκνές στην κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία.
Οι βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν με ένταση 7 με 8 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 9 και από το απόγευμα στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο έως 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και νωρίς το πρωί, στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, και κυρίως στη Χαλκιδική, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και νωρίς το πρωί στα ημιορεινά. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: