13 Απριλίου 2020

Επιστολή του Δημάρχου Κατερίνης προς τον Υφυπουργό Οικονομικών Φορολογικής Πολιτικής & Δημόσιας Περιουσίας

Επιτακτική ανάγκη η άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση των επαγγελματιών τουρισμού
Πρωτοβουλίες για τη λήψη μέτρων ανακούφισης των επαγγελματιών τουρισμού με δεδομένη  τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει το σύνολο του τουριστικού κλάδου της χώρας λόγω της πανδημίας, προτείνει ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, με επιστολή που απέστειλε σήμερα προς τον Υφυπουργό Οικονομικών Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την εκμίσθωση αιγιαλού και παραλίας από τους τουριστικούς επαγγελματίες ο κος Κουκοδήμος προτείνει:
1. Να διενεργήσουν οι Δήμοι τις δημοπρασίες και τα μισθωτήρια του αιγιαλού έως 31.6.2020. Η διαδικασία που ετησίως ολοκληρώνεται περί τα τέλη Απριλίου από τους δήμους,  δεν κατέστη δυνατή λόγω των περιοριστικών μέτρων.  
2. Κλιμακωτή μείωση του μισθώματος από τους επαγγελματίες λόγω της μειωμένης τουριστικής περιόδου και του ποσοστού αφίξεων με δεδομένες τις επιπτώσεις της πανδημίας και της επιβολής περιοριστικών μέτρων σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Προτείνεται άμεση μείωση σε ποσοστό 50%, του αναλογούντος ανταλλάγματος χρήσης των παραχωρηθησόμενων εκτάσεων, λόγω της περιορισμένης χρονικής διάρκειας της φετινής θερινής τουριστικής περιόδου και της συνακόλουθης διαφαινόμενης δραματικής συρρίκνωσης των τζίρων των   επιχειρήσεων.
Επιπλέον επανεξέταση του ποσοστού μείωσης για τους μήνες που θα γίνει χρήση αιγιαλού λόγω περιορισμένης επισκεψιμότητας.
«Εκτιμώντας πως θα ανταποκριθείτε στο δίκαιο αίτημα και θα δώσετε ανάσα σε εκατοντάδες τουριστικές επιχειρήσεις αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες» καταλήγει στην επιστολή του προς τον αρμόδιο Υφυπουργό, ο κος Κουκοδήμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: