3 Απριλίου 2020

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Το σχέδιο για την υγειονομική βόμβα στον Πειραιά

Στις εξελίξεις σχετικά με το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται στον Πειραιά, εντός του οποίου 121 επιβάτες βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας τα επόμενα βήματα στο χειρισμό του θέματος.Όπως είπε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την εξάπλωση του φονικού ιού στη χώρα μας, από τους 382 επιβάτες, οι 121 ήταν θετικοί. Δύο βρίσκονται στο νοσοκομείο και 119 πάνω στο πλοίο. Την ίδια ώρα, 261 επιβάτες βρέθηκαν αρνητικοί στον COVID-19.

Από τους θετικούς στον ιό, οι 65 είναι Τούρκοι υπήκοοι, 17 Ινδονήσιοι, 16 από την Ουκρανία, πέντε από την Ελλάδα, έξι από το Ουζμπεκιστάν, τρεις από την Μολδαβία, δύο από Κούβα, ένας από Βουλγαρία, δύο από ΗΠΑ, ένας από το Κιργιστάν και ένας από την Λευκορωσία.

Όπως υπογράμμισε, επίσης, όσοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό, θα παραμείνουν για 14 ημέρες σε καραντίνα στο πλοίο, ενώ η υγεία όλων είναι θετική και όλοι είναι ασυμπτωματικοί.

Για τους υπόλοιπους επιβάτες που είναι αρνητικοί στον ιό, ξεκινά η μεταφορά τους σε τρία ξενοδοχεία στην Αττική, όπου θα παραμείνουν σε αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: