7 Απριλίου 2020

Τέσσερα κρούσματα στο νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου «Παπανικολάου»

Το νοσοκομείο Παπανικολάου με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε πως τέσσερα άτομα του νοσηλευτικού προσωπικού είναι θετικά στον κορωνοϊό.

«Χθες δυστυχώς ανακοινώθηκε ότι τέσσερα άτομα του νοσηλευτικού προσωπικού είναι θετικά στη νόσο. Ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά ταχεία ανάρρωση και δεσμευόμαστε για την παροχή κάθε φροντίδας» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγειας το νοσοκομείο προσθέτει «σήμερα στις 7 Απριλίου που έχει καθιερωθεί η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας το Νοσοκομείο εφημερεύει και σε ένα χρόνο από τώρα την ίδια μέρα δεν θα λείπει κανένας, θα είμαστε όλοι εδώ».

«Αφιερωμένη στους νοσηλευτές, νοσηλεύτριες και τις μαίες η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας συμβαδίζει φέτος με την πανδημία του κορωνοϊού που διαδίδεται ταχύτατα σε όλον τον κόσμο με τα γνωστά αποτελέσματα που παρακολουθούμε καθημερινά σε αριθμούς» επισημαίνεται.

«Το Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» ήδη από τον Φεβρουάριο έχει αναδιατάξει τη λειτουργία του προκειμένου να ανταποκριθεί στις έκτακτες ανάγκες που είναι σε μια διαρκή εξέλιξη. Λειτουργεί επιπλέον μονάδα αιμοδοσίας και εκτός νοσοκομείου στο Α ΚΑΠΗ του Δήμου Ευόσμου –Κορδελιού που ευγενικά παραχωρήθηκε από τον Δήμο.

Η αιμοδοσία συνιστά κομβικό σημείο για τη λειτουργία του Νοσοκομείου και την στήριξη των ασθενών. Στο Νοσοκομείο λειτουργούν δύο Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών εκ των οποίων το ένα για τη γενική εφημερία και το άλλο, ως Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Πανδημίας για ασθενείς που προσέρχονται ως ύποπτα κρούσματα. Λειτουργούν Τμήματα Ειδικής Νοσηλείας για ασθενείς που νοσούν με COVID 19 καθώς και ξεχωριστά τμήματα για ασθενείς που θεωρούνται ύποπτα κρούσματα.

Για κάθε ασθενή αναλογεί ξεχωριστός ατομικός ιατρικός εξοπλισμός που μεταφράζεται σε πολλαπλά στηθοσκόπια, πιεσόμετρα και οξύμετρα. Λειτουργεί ΜΕΘ Αναφοράς για ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Για να λειτουργήσουν όλα αυτά τα τμήματα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι τραυματιοφορείς, οι τεχνολόγοι, το προσωπικό καθαριότητας και το λοιπό προσωπικό εργάζονται με μέσα ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες FFP2 και FFP3, ασπίδες προσώπου, ολόσωμη φόρμα). Είναι από τα πιο σημαντικά μέτρα για την προστασία των ανθρώπων που έρχονται σε άμεση επαφή με τον ασθενή και τον χώρο στον οποίο αυτός κινείται.

Σχεδόν όλα είναι μιας χρήσεως και είναι απαραίτητος μεγάλος αριθμός υλικού για να ανταποκριθεί το σύνολο του προσωπικού στις ανάγκες νοσηλείας και εξέτασης πολιτών που προσέρχονται στο Νοσοκομείο τις ημέρες της εφημερίας. Στην προσπάθεια αυτή είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την στήριξη σε υλικά και σε ανθρώπινο δυναμικό από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας. Είναι ιδιαίτερα συγκινητική η εθελοντική πρόθεση δωρεάς εκ μέρους εταιρειών αλλά και φυσικών προσώπων προκειμένου να στηρίξουν το νοσοκομείο. Για τη γενναιόδωρη προσφορά τους σε μέσα ατομικής προστασίας τους ευχαριστούμε θερμά. Κάθε προσφορά είναι ευπρόσδεκτη και σημαντική!» τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: