1 Απριλίου 2020

Ανακοίνωση: Μένουμε δυνατοί - Δυναμώνουμε τη φωνή μας!

C:\Users\PC\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\ALITHIA-IKA.JPG
Η κυβέρνηση δεν διστάζει να εκμεταλλευτεί ακόμα και την πανδημία προκειμένου να προωθήσει την στρατηγική του κεφαλαίοι για την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα υγείας. Αφενός εξακολουθεί να μην παίρνει ουσιαστικά μέτρα στήριξης το δημόσιου συστήματος υγείας, (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια), αφετέρου δίνει νέα οικονομικά δωράκια στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας.

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας δέχεται καταγγελίες από τους συνταξιούχους για το κλείσιμο των τοπικών ιατρειών το οποίο έγινε με εντολή της κυβέρνησης, ώστε οι γιατροί να ενταχτούν στα νοσοκομεία μπαλώνοντας τρύπες, εγκαταλείποντας τελείως την είδη υποβαθμισμένη ΠΦΥ, που πρέπει να είναι η ναυαρχίδα για την καταπολέμηση της πανδημίας, όπως τονίζουν οι επιστημονικοί φορείς και επιστήμονες, αλλά και ο παγκόσμιας Οργανισμός υγείας (Π.Ο.Υ), που τονίζει «τεστ, τεστ, τεστ». .

Αντί διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις που έπρεπε να πάρουν μέτρα αναβάθμιση και θωράκιση της λειτουργιάς των Αγροτικών τοπικών Ιατρείων και όχι μόνο, με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό , και τον απαραίτητο εξοπλισμό, η κυβέρνηση βάζει λουκέτο στην πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα του λαού.

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας καλεί την κυβέρνηση να μην κωφεύει στις προτάσεις των επιστημονικών φορέων και επιστημόνων για μαζικές μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας όλων των ειδικοτήτων, για επαρκή μέσα προστασίας, άνοιγμα όλων των ΜΕΘ, σχέδιο ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας υγείας, σχέδιο προστασίας των εργαζόμενων στις μεγάλες επιχειρήσεις, και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, έτσι ώστε η καταπολέμηση της πανδημίας να γίνει πιο αποτελεσματική και, να μην περιορίζεται μόνο στο «μένουμε σπίτι». Πρέπει να γίνει συνείδηση στην κυβέρνηση πριν να είναι πολύ αργά. Όσο και αν κλείνουμε την πόρτα στον κορονοϊό του, αν δεν παρθούν ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισή του, αυτός θα βρίσκει τον τρόπο να μπαίνει στα σπίτια μας.

Είναι απαράδεκτο και μάλιστα σε καιρό πανδημίας, να λειτουργούν δυο συστήματα υγείας υπό την αιγίδα της κυβέρνησης. Το ένα, το δημόσιο, που χρόνια τώρα όλες οι κυβερνήσεις το έχουν σκόπιμα απαξιωμένο από προσωπικό, και εξοπλισμό, όπου το προσωπικό δίνει τη μάχη με αυταπάρνηση για την υγεία του λαού. Το άλλο, το ιδιωτικό το οποίο λειτουργεί με τη λογική του κόστους-οφέλους.

Η υγεία των λαών δεν είναι εμπόρευμα. Ας σταματήσουν επιτέλους και τα διαφορά παπαγαλάκια των ΜΜΕ να βάζουν στο ζύγι τους θανάτους, της Ελλάδας, με την Ιταλία κλπ.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους για οποιοδήποτε πρόβλημα να επικοινωνούν με το σωματείο στα τηλ. 6955634597 και 6937111270

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: