23 Απριλίου 2020

Κρούσμα κορονοϊού στη δομή προσφύγων Μαλακάσας: Σε καραντίνα αστυνομικοί και γιατροί

Σε καραντίνα έχουν τεθεί κρατικές υπηρεσίες σε Μαλακάσα και Καπανδρίτι, ύστερα από κρούσμα κορονοϊού από μετανάστη που διαμένει στη δομή της Μαλακάσας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μετανάστης μαζί με τη γυναίκα και το παιδί του είχαν προσέλθει στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου το Μεγάλο Σάββατο, προκειμένου να καταγγείλουν κακοποίηση του παιδιού τους από ομοεθνή στη δομή φιλοξενίας.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν και στην υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μέσα στη ΓΑΔΑ. Την Κυριακή του Πάσχα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων για να γίνει εξέταση του παιδιού. Σημειώνεται ότι είχε προσαχθεί και ο φερόμενος δράστης που αργότερα αφέθηκε ελεύθερος γιατί δεν στοιχειοθετήθηκε η καταγγελία.

Στο Κ.Υ. Καπανδριτίου είχαν ληφθεί δείγματα της οικογένειας προς εξέταση κορονοϊού και τελικά προέκυψε ότι ο πατέρας είναι θετικός.

Ως εκ τούτου, μπήκαν σε καραντίνα όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του, όπως οι αστυνομικοί της προστασίας ανηλίκων του Κ.Υ. Καπανδριτίου, γιατροί από το Παίδων, οι αστυνομικοί που τους μετέφεραν και μπαίνει ξανά σε καραντίνα όλη η δομή της Μαλακάσα. Στη ΓΑΔΑ πραγματοποιήθηκε απολύμανση, ενώ σε καραντίνα είναι και οι οικογένειες των αστυνομικών που ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: