17 Απριλίου 2020

Πότε και πώς θα ανοίξουν ξανά τα καταστήματα

Από τα μέσα Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει σταδιακά η άρση των περιορισμών στη λειτουργία των καταστημάτων. Αυτό ανέφερε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι η άρση των περιοριστικών μέτρων θα γίνει με αντίστροφη πορεία από αυτή που έκλεισαν.
Αυτό σημαίνει ότι σε πρώτη φάση θα ανοίξουν τα λιανεμπορικά καταστήματα, τα οποία έκλεισαν από τις 18 Μαρτίου και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα εμπορικά κέντρα και τα καταστήματα του κλάδου εστίασης, καθώς επίσης και παροχής υπηρεσιών (κομμωτήρια, γυμναστήρια, κέντρα αισθητικής κ.ο.κ.) που έκλεισαν από τις 13 Μαρτίου. Θεωρείται δε σχεδόν βέβαιο ότι ακόμη και όταν λειτουργήσουν ξανά, θα εφαρμόζονται μέτρα τήρησης αποστάσεων και ελεγχόμενης εισόδου.
Σε ό,τι αφορά το παρόν, το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε χθες το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που εξακολουθούν να λειτουργούν. Ετσι, σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν από τη 1 μ.μ. έως τις 7 μ.μ., ενώ τα υπόλοιπα καταστήματα των οποίων η λειτουργία δεν έχει ανασταλεί με κυβερνητική απόφαση θα είναι ανοιχτά έως τις 9 μ.μ.
Το Μεγάλο Σάββατο όλα τα καταστήματα θα λειτουργούν έως τις 8 μ.μ., ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα είναι ανοιχτά μόνο τα ζαχαροπλαστεία και οι φούρνοι.

πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: