6 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: Ενίσχυση με κορονο-ομόλογο εξετάζει ο Λευκός Οίκος

Στο τραπέζι την έκδοση ενός κορονο-ομολόγου έχουν βάλει οι ΗΠΑ την ώρα που η επιδημία του κορονοϊού στη χώρα εξαπλώνεται συνεχώς.
Την είδηση αποκάλυψε ο οικονομικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρουΝτόναλντ Τραμπ, Λάρι Κούντλοου, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC λέγοντας ότι ο Λευκός Οίκος συζητά τη δυνατότητα ενός τέτοιου ενδεχομένου.

Ο Κούντλοου είπε ότι αυτή είναι μια περίοδος για να συγκεντρώσει η κυβέρνηση χρήματα για τις προσπάθειες αντιμετώπισης των συνεπειών του νέου κορονοϊού και ο ίδιος θεωρεί ότι ένα «πολεμικό ομόλογο» αποτελεί θαυμάσια ιδέα. «Θα ήταν μια μακροπρόθεσμη επένδυση στο μέλλον της υγείας, της ασφάλειας και της οικονομίας της Αμερικής», υποστήριξε. «Κατά την άποψή μου, αφήνοντας στην άκρη τις τεχνικές λεπτομέρειες, πιστεύω ότι η ιδέα αυτή είναι η σωστή», πρόσθεσε.

Μιλώντας λίγη ώρα αργότερα σε δημοσιογράφους, ο Κούντλοου είπε ότι η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικανού προέδρου «καθοδηγείται από τα γεγονότα» όσον αφορά τον καλύτερο τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να δώσει μια νέα ώθηση στην αμερικανική οικονομία.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: